Netflixin realitysarja Young, Famous & African tekee tärkeää työtä esitellessään glamour-Afrikkaa, josta suomalainenkin media usein vaikenee

Johannesburgiin sijoittuva sarja tarjoaa tervetullutta vaihtelua amerikkalaista ja eurooppalaista luksusta esittelevään televisioviihteeseen.

Eteläafrikkalainen näyttelijä Khanyi Mbau on sarjan keskushenkilö.

7.5. 2:00

Globalisaatio etenee varmoin askelin. Young, Famous & African (2022–) on Netflixin ensimmäinen afrikkalaisista kertova tosi-tv-sarja.

Sarjassa tavataan muun muassa zimbabwelainen räppäri Nadia Nakai, nigerialainen malli Annie Macaulay-Idibia, tansanialainen muusikko Diamond Platnumz, jonka suosituimpia Youtube-videoita on katsottu yli sata miljoonaa kertaa, sekä eteläafrikkalainen näyttelijä Khanyi Mbau, joka on sarjan keskeisin henkilö.

Osallistujat ovat kuuluisia omissa maissaan. Pohjois-Afrikasta ei ole ketään.

Ensimmäisessä jaksossa Mbau järjestää juhlat, josta sarjan tapahtumat lähtevät käyntiin.

Tiedossa on, kuten tositelevisiossa kuuluukin, ystävyyttä, romantiikkaa, kiistoja ja yleistä draamaa. Ehkä tätäkin antoisampaa on seurata esillä olevia vaatteita, koruja, sisustusratkaisuja ja tyylikokonaisuuksia. Seitsenosaisen sarjan glamour tarjoaa tervetullutta vaihtelua amerikkalaista ja eurooppalaista luksusta esittelevään televisioviihteeseen.

Nigerialainen malli Annie Macaulay Idibia ja julkkisstylisti Jeremiah Ogbodo eli Swanky Jerry poseeraavat kameralle.

Johannesburgiin sijoittuva Young, Famous & African tekee myös tärkeää työtä esittelemällä sellaista Afrikkaa, joka jää mediassa helposti syrjään. Näemme Afrikasta useammin uutisia ja dokumentteja kuin viihdettä.

Sarjaa tuottamassa ollut Peace Hyde (s. 1985) on sanonut, ettei hänen nuoruudessaan Britanniassa koskaan nähty Afrikasta sarjan tarjoamaa kuvastoa. Eikä seksikkäitä, puheliaita ja tyylikkäitä afrikkalaisia ole suomalaisessakaan mediassa liiaksi kohdattu.

Young, Famous & African, Netflix.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat