Uutuuskuunnelma Kauhan ainekset on pieni mestariteos – Lyhytkomedia herkuttelee absurdeilla masennuksenhoito-ohjeilla

Illan toinen lyhytkuunnelma, puhelinmyyntifirman arjesta kertova Kaupat luureissa jättää toivomisen varaa.

8.5. 2:00 | Päivitetty 8.5. 9:22

Komedia on kuunnelman sisäänheittotuote, mikä toisinaan ärsyttää vakavan radiodraaman puurtajia.

Satunnainen kuuntelija muistaa Elmon, Knallin ja sateenvarjon ja kenties joitakin takavuosien dekkarisarjoja, joissa niissäkin on usein perin koominen vire.

Teatterikorkeakoulun kuunnelmakurssilta esitetään kaksi komediaa, joista Eeva-Maaria Halosen kirjoittama ja Anna Jannisoon ohjaama Kauhan ainekset on pienimuotoinen mestariteos. Masennusta sairastava päähenkilö Sini (Vilma Kinnunen) saa lähipiiriltään hyvää tarkoittavia mutta täysin hyödyttömiä ja absurdeja neuvoja masennuksen hoitoon. Poikaystävä suosittelee veistämään puukauhan, mikä lopulta auttaakin, mutta aivan toisella tapaa kuin oli tarkoitus.

Erityisen hykerryttävä on kuunnelman kuulokuva nykyajan atk-lääkäristä (Tuomas Nilsson), joka vastaanotollaan lähinnä mumisee tietokoneelleen. Mikäli potilas ei ennen vastaanottoa ole masentunut, niin sen jälkeen taatusti on.

Toinen lyhytkuunnelma on Rasmus Arikan ja Kiia Laineen Kaupat luureissa, joka kertoo puhelinmyyntifirman arjesta. Tässäkin käsikirjoituksessa olisi ainesta, mutta toteutus jättää toivomisen varaa. Varsinkin kuunnelman äänimaailma on kovin raskas ja päällekäyvä. Enemmän ei aina ole enemmän.

Kaupat luureissa, Radio 1 klo 18.00. Kauhan ainekset, Radio 1 klo 18.20. Molemmat myös Yle Areenassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat