Leijonien uusi MM-kisabiisi sisältää kaikki raskaan rockin kliseet ja näyttää päättävän lätkäräpin aikakauden – ellei sitten Kalervo Kummola jyrähdä

Osmo’s Cosmosin Voimaa-kappale häätää lätkäräpin pukukopista tiluttavalla kitaralla ja tuplabasareilla.

Vielä helmikuussa Leijonien olympiakultaa juhlittiin Portion Boysin kiivaana tamppaavan tanssibiitin tahtiin.

5.5. 17:07 | Päivitetty 5.5. 17:18

Vuoden 2011 jääkiekon maailman­mestaruden jälkeen näytti siltä, että suomalaisen jääkiekon soundtrack oli muuttunut radikaalisti. Vuosikausien ajan pukukopeissa soineen suomirockin ja englanninkielisen hardrockin tilalla kultajuhlissa raikasikin JVG:n ensimmäinen hitti Häissä.

Joukkue­urheilutaustalta popmaailmaan ponnistaneesta JVG:stä tuli paitsi Suomen tunnetuin räpduo, myös maan johtava lätkämusiikin tekijä. Vuoden 2011 kultajuhlissa soi myös Pojun Poika saunoo, joka oli alun perin tehty JYPin kannatuskappaleeksi. Näin myös kansanomaisempi elektroninen tanssimusiikki oi yhtäkkiä vallannut lätkärockin reviirin.

Tänä vuonna äijäily ja raskas lätkärock yrittää paluuta, sillä Leijonien uusi kannustuskappale on jo yli 30 vuotta toimineen Osmo’s Cosmos -yhtyeen kappale Voimaa.

Se tuo mieleen AC/DC:n vanhan Thunderstruck-hitin, ja mukana ovat kaikki raskaan rockin kliseet tiluttavaa soolokitaraa ja kuudestoistaosia takovaa tuplabasaria myöten

Jääkiekkokulttuurissa joukkueen omista musiikkivalinnoista vastaavat auktoriteetillaan usein joukkueen vanhimmat pelaajat, mikä on pitänyt uusimmat trendit tehokkaasti pois pukukopista.

Voimaa-kappaleen tilasivat Osmo’s Cosmosilta päävalmentaja Jukka Jalonen sekä general manager Jere Lehtinen. Sitä suurempia auktoriteetteja ei maajoukkuejääkiekosta löydy, ellei Kalervo Kummola sitten jyrähdä hiphopin ja edm:n puolesta.

Aika näyttää ajaako Osmo’s Cosmosin kisakappale räpistä ja elektronisesta musiikista pitävät pelaajat uudelleen paitsioon.

Osmo’s Cosmos on yli 30 vuoitta toiminut imatralainen cover-yhtye.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat