Sisäilmaa ja Aikuiset nappasivat eniten pystejä Kultainen Venla -gaalassa

Useissa palkintokategorioissa voittajat olivat vanhoja tuttuja. Sohvaperunat palkittiin vuoden viihdeohjelmana kuudetta kertaa putkeen.

Sisäilmaa ja Aikuiset rohmusivat palkintoja Kultainen Venla -gaalassa. Kuvissa Elina Knihtilä ja Anna Airola.

7.5. 22:00

Tv-sarjat Sisäilmaa ja Aikuiset voittivat eniten palkintoja lauantai-iltana järjestetyssä Kultainen Venla -gaalassa, jossa juhlittiin vuoden 2021 parhaita suomalaisia tv-ohjelmia ja niiden tekijöitä.

Kumpikin sarja nappasi kolme palkintoa. Sisäilmaa palkittiin vuoden draamasarjana, ja lisäksi sarjan näyttelijät voittivat parhaiden näyttelijöiden palkinnot: Elina Knihtilä vuoden naisnäyttelijänä ja Hannu-Pekka Björkman vuoden miesnäyttelijänä.

Vuoden naisnäyttelijäksi valittu Elina Knihtilä.

Kuvassa Sari Siikander ja vuoden miesnäyttelijäksi valittu Hannu-Pekka Björkman Sisäilmaa-sarjassa.

Aikuiset palkittiin vuoden komediasarjana ja lisäksi sen tekijät voittivat vuoden fiktiokäsikirjoittajan palkinnon ja vuoden fiktio-ohjaajan palkinnon. Käsikirjoituksesta palkittiin Anna Brotkin, ohjauksesta Anna Dahlman.

Anna Brotkin ja Anna Dahlman

Niin sanotun viihde, reality ja events -ohjaajan vuoden 2021 Kultainen Venla -pysti meni Teija Paajamaalle ja Arja Lehtikankaalle Vain elämää -sarjan ohjaamisesta. He voittivat saman palkinnon myös viime vuonna.

Saman kategorian käsikirjoittajapalkinto meni Aleksi Sariolalle musiikkiviihdeohjelma Suomilovesta.

Vuoden käsikirjoittaja - Viihde, reality events -kategorian voittaja Aleksi Sariola.

Vuoden keskusteluohjelmana palkittiin Yökylässä Maria Veitola, kuudetta kertaa.

Kuudennen kerran putkeen palkittiin myös Sohvaperunat, vuoden viihdeohjelmana.

Vuoden Game Show -palkinnon sai toistamiseen Suurmestari. Toisteisen palkinnon sai myös Elämäni Biisi, joka palkittiin vuoden musiikkiviihteenä kuten viime vuonnakin.

Toisteisuus jatkui, kun Tanssii tähtien kanssa voitti vuoden kilpailureality -palkinnon kolmatta kertaa.

Vuoden lasten- ja nuortenohjelman voittajaksi palasi parin vuoden tauon jälkeen Sekasin.

Vuoden lasten- ja nuortenohjelma -kategorian voittaneen Sekasin -ohjelman tekijöitä, keskellä Teemu Nikki.

Elämäntyöpalkinnot saivat tänä vuonna näyttelijä-käsikirjoittaja Miitta Sorvali ja viihdetaiteilija ja poliitikko Pirkka-Pekka Petelius.

Yleisöäänestyksessä vuoden ohjelmaksi selviytyi Ylex Aamu Naurumaraton. Vuoden esiintyjä taas oli yleisön mielestä Yleisradion tv-meteorologi ja Puoli seitsemän -ohjelman juontajiin kuuluva Anniina Valtonen. Yleisöääniä annettiin noin 86 000 kappaletta.

Muut kuin yleisön suosikit valitsi televisioalan ammattilaisista koostuva Televisioakatemia ry:n jäsenistö esituomariston valitsemien ehdokkaiden joukosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat