Sex Education -tähti Ncuti Gatwa on uusi Doctor Who

Gatwa on ensimmäinen tummaihoinen Doctor Whon pääroolissa.

Ncuti Gatwa on järjestyksessään 14. Doctor Who. Kuvassa Gatwa European Film Awards -gaalassa Berliinissä joulukuussa 2021.

8.5. 15:47

Näyttelijä Ncuti Gatwa on uusi Doctor Who -sarjan Tohtori, Britannian yleisradioyhtiö BBC ilmoitti sunnuntaina.

Gatwa korvaa Doctor Whon pääroolia vuodesta 2018 näytelleen Jodie Whittakerin. Whittaker oli ensimmäinen nainen Tohtorina, ja Gatwasta tulee ensimmäinen tummaihoinen Doctor Whon näyttelijä.

Gatwa on syntynyt vuonna 1992 Ruandassa mutta kasvanut Skotlannissa. Hänen tunnetuin roolinsa ennen Doctor Whon Tohtoria on Sex Education -sarjan Eric Effiong, jonka näyttelemisestä Gatwa palkittiin Skotlannin Bafta-gaalassa vuoden parhaana television miesnäyttelijänä vuonna 2020. Lisäksi hän ollut ehdolla useisiin muihin palkintoihin.

Gatwasta tulee neljästoista Tohtorin näyttelijä.

”Sanat eivät riitä kuvailemaan tunteitani. Ne ovat sekoitus syvää kunnioitusta, valtavaa innostusta ja tietysti myös vähän pelkoa. Tämä rooli ja sarja merkitsevät niin paljon niin monelle ympäri maailman, minut mukaan lukien, ja jokainen minun uskomattoman taitavista edeltäjistäni on hoitanut tuon ainutlaatuisen vastuun ja etuoikeuden äärimmäisen huolellisesti. Teen parhaani, jotta pystyn samaan”, Gatwa sanoi tiedotteessa.

Doctor Whon nykyinen pääkäsikirjoittaja Russell T Davies puolestaan sanoi, että Gatwa häikäisi koko tekijäporukan koe-esiintymisessä.

”Toisinaan lahjakkuus kävelee sisään ja se on niin kirkas, voimakas ja vaikuttava, että otan vain askeleen taakse ja kiitän onneani”, Davies sanoi tiedotteessa.

Scifisarja Doctor Whota tehtiin ensin vuodet 1963–1989. BBC aloitti sarjan uudelleen vuonna 2005, ja show on sen jälkeen saavuttanut maailmanlaajuisen suosion. Uudestaan aloitetun sarjan aikana pääroolia ovat näytelleet Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi ja Jodie Whittaker.

Whittaker esiintyy Tohtorina vielä yhdessä erikoisjaksossa tänä vuonna. Se julkaistaan loppuvuodesta, ja Gatwan Doctor Who -kausi alkaa vuonna 2023.

Suomessa Doctor Whota on esittänyt Yle.

Oikaisu 10.5. kello 9.45: Jutussa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti, että Doctor Who -sarjan päähahmon nimi olisi Doctor Who. Se on Tohtori.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat