Lordin kitaristi jättää yhtyeen – jäsenten välillä jopa ”myrkyllinen” ilmapiiri

Kitaristi Amen oli toinen yhtyeen jäljellä olevista perustajajäsenistä.

Lordi esiintyi Tuska -festivaalilla Helsingin Suvilahdessa vuonna 2016. Kuvassa oikealla yhtyeen jättävä kitaristi Amen eli Jussi Sydänmaa.

8.5. 21:09

Lordi kertoi viikonloppuna sosiaalisen median kanavillaan, että yhtyeen kitaristi Amen eli Jussi Sydänmaa lähtee yhtyeestä. Hirviöasuistaan tunnetun metalliyhtyeen kitaristi oli ainoa jäljellä olevista perustajajäsenistä keulahahmo Mr. Lordin eli Tomi Putaansuun lisäksi.

Mr. Lordi kirjoitti pitkän kuvauksen tilanteen taustoista yhtyeen sosiaalisen median kanaville. Kirjoituksen mukaan Amenin lähtemistä oli harkittu vuosien varrella useaan otteeseen yhtyeen sisällä, mutta Mr. Lordi teki asiasta lopullisen päätöksen helmikuussa.

Syynä erottamiseen olivat Mr. Lordin mukaan yhtyeen vuosia kestäneet sisäiset erimielisyydet, jotka olivat kasvaneet henkisesti liian raskaiksi.

”Ilmapiiri Amenin ja muiden välillä on ollut pahimmillaan myrkyllinen, eikä meillä ollut enää työkaluja sen korjaamiseen”, Mr. Lordi kirjoittaa. Hän kuitenkin painottaa Amenin olevan edelleen hänen hyvä ystävänsä.

Amen kommentoi asiaa lyhyesti Lordin Facebook-sivulla sekä omilla verkkosivuillaan. ”Lordi on bändi, josta olisin ollut kateellinen jos en olisi ollut osana sitä. Nyt on kuitenkin aika lähteä ja katsoa, mitä tulevaisuus minulle tuo”, hän kirjoittaa.

Amen ehti soittaa Lordissa 25 vuotta ja oli mukana yhtyeen Euroviisuvoitossa vuonna 2006.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat