Ukraina pääsi odotetusti viisufinaaliin, karsintaa seurattiin Torinossa rauhallisessa koko perheen puisto­tapahtumassa

Muiden ennakkosuosikkien ohi finaaliin kiilasivat myös Liettua ja Islanti. Loput finalistit valitaan torstaina, jolloin mukana on myös Suomen The Rasmus.

Ukrainaa edustava Kalush Orchestra esiintyi Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina ja pääsi odotetusti jatkoon.

10.5. 23:54 | Päivitetty 11.5. 0:58

Torino

Euroviisujen suurin ennakkosuosikki Ukraina selviytyi odotetusti finaaliin ensimmäisestä semifinaalista. Myös yleisön suosikiksi noussut naapurimaa Moldova on mukana lauantain finaalissa.

Tiistai-illan semifinaalista pääsi jatkoon muitakin yllättäjiä. Sveitsi, Liettua ja Islanti eivät olleet korkealla ennakkoveikkauksissa.

Ennakkosuosikeista läpi pääsivät Hollannin S10, Norjan naamioiden takana esiintyvä Subwooolfer ja Kreikka, jonka edustaja Amanda Tenfjord on puoliksi norjalainen.

Yleisö seurasi semifinaalin tv-lähetystä Parco del Valentinossa.

Viisujen ensimmäisestä semifinaalista olisi voinut odottaa Torinossa valtavaa karnevaalia. Ihan siltä ei tiistai-iltana Pojoen rannalla Parco del Valentinossa viisufanien kokoontumispaikassa semifinaalin alkaessa näyttänyt.

Pitkän koronatauon jälkeen väkeä oli runsaasti, mutta kovan linjan viisufanien sijasta puistoon kertyi tavallisia torinolaisia, teinilaumoja, lapsiperheitä ja vanhuksia.

Ei siis nähty huomiota herättäviä asuja, lippuja eikä hillitöntä camp-tunnelmaa, ainakaan vielä. Lauantain finaalin alla näkymä lienee toisenlainen.

Euroviisufanien kylässä asfalttiin on maalattu kaikkien osallistujamaiden edustajien tähti.

Loput finalistit valitaan torstaina toisessa semifinaalissa, jossa on mukana myös Suomea edustava The Rasmus kappaleella Jezebel.

Finaalissa kilpailee yhteensä 25 maata, joista 20 pääsee läpi semifinaaleista. Loput viisi ovat Euroviisujen suurimmat rahoittajamaat Italia, Ranska, Espanja, Saksa ja Britannia, jotka saavat aina edustajansa suoraan finaaliin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat