Viikonlopun näyttelyissä taidekodin juhlaa, mehukasta maalausta ja noitien puhetta

Taidekoti Kirpilä juhlii ja Marika Mäkelän maalaukset valloittavat mehukkuudellaan – viikonlopun tärpeissä myös ajatustenvaihtoa pareittain ja noitien innoittamia teoksia.

17.6. 13:09

Näkymä Taidekoti Kirpilästä ja näyttelystä Vuodet, jotka toistavat päivänsä.

Taidekoti Kirpilä juhlii 30-vuotista taivaltaan nykytaidenäyttelyllä Vuodet, jotka toistavat päivänsä. Näyttelyn teokset samanaikaisesti sekä solahtavat osaksi Juhani Kirpilän töölöläiskodin sisustusta ja taidekokoelmaa että pomppaavat esiin: jykevällä puusohvalla lepäilee nahkatakki, pöydillä kiemurtelevat kynttilät ja matossa värikäs käärme.

Vuodet, jotka toistavat päivänsä 2.10. saakka ke ja su Taidekoti Kirpilässä, taidekotikirpila.fi

Marika Mäkelä: Bedtime Stories I – Odalisque, 2021–2022, sekatekniikka puulle.

Mehukasta maalausta

Marika Mäkelän näyttely on runsas, raikas ja todella mehukas. Maalauksissa sävyjen ja muotojen kirjo ulottuu näyttelyn nimen mukaisesti nektariinien mehevyydestä ja makeudesta sapen happamuuteen. Kolmessa eri paikassa – kaupungissa, maalla ja espanjalaisessa kylässä – maalatuissa teoksissa voi aistia paikan tuntua.

Marika Mäkelä: Nektariini ja sappi – Prosessivetoisia arvoituksia 14.8. saakka Galerie Forsblomissa, galerieforsblom.com

Antti Laitinen & Ulf Mejergren: One Tree Four Seasons, 2022, pigmenttivedos, diasec.

Ajatustenvaihtoa pareittain

Vanha ruotsalainen leppä, litistyneitä purukumeja sanaparien keskellä sekä pintoja ja syvyyttä valokuvassa. Avauksia-näyttelyssä kolme taiteilijaa kutsui kukin yhden taiteilijan työskentelemään kanssaan. Lopputuloksessa kohtaavat taiteilijoiden ja teosten lisäksi erilaiset välineet ja toteutustavat.

Avauksia – Heini Aho, Antti Laitinen, Ulf Mejergren, Jorma Puranen, Tiina Pyykkinen, Virpi Vairinen 23.6. saakka Galerie Anhavassa, anhava.com

Tuomas A. Laitinen, The Cauldron, 2022, 5-kanavainen ääni-installaatio, jalustat, lasi kuparisulfaatti, vesi, ultraäänikaiutin, kaiutin.

Noitien ja mustekalojen innoittamaa

Tuomas A. Laitinen taivuttaa ääntä taidokkaasti Macbethin kolmesta noidasta innoittuneessa ääni-installaatiossaan The Cauldron. Mustekaloille tehdyt lasiveistokset lepäilevät teräsristikoilla valuma-altaiden päällä. Näyttelykokonaisuus laajenee aistimellisuudesta ainakin alkemiaa ja avaruutta kohti.

Tuomas A. Laitinen: Solvent 3.7. saakka Helsinki Contemporaryssa, helsinkicontemporary.com

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat