Amerikkalainen AMC on hankkinut oikeudet tehdä tv-sarja suomalaisesta Alan Wake -video­pelistä

Näytellystä Alan Wake -tv-sarjasta on puhuttu ainakin vuodesta 2018.

Alan Wake kuuluu Remedyn pidetyimpiin peleihin, vaikka sen myyntimenestys jäi vuonna 2010 odotettua heikommaksi.

16.5. 17:01

Yhdysvaltalainen kaapeli-tv-kanava AMC on hankkinut suomalaisen Alan Wake -videopelin tv-sarjaoikeudet.

Asiasta kertoi suomalaisen pelistudion Remedy Entertainmentin luova johtaja ja alkuperäisen Alan Waken (2010) pääkäsikirjoittaja Sam Lake pelin 12-vuotissyntymäpäivämuisteluissa viime viikon torstaina.

”AMC, se ihana, ihana, kertakaikkisen nerokkaiden tv-sarjojen koti on ostanut Alan Waken oikeudet”, Lake sanoi.

”Olemme tehneet yhteistyötä, jotta tv-sarja todella syntyisi. Muuta kerrottavaa ei tällä erää ole, mutta tietenkin ilmoitamme, kun jotain julkistettavaa on.”

Näytellystä Alan Wake -tv-sarjasta on puhuttu ainakin vuodesta 2018. Silloin Variety-lehti uutisoi, että Alan Wakesta oli kehitteillä tv-sarja pääkäsikirjoittajanaan Legionista ja Cloak & Dagger -tv-sarjoista tunnettu Peter Calloway.

Alan Waken narratiivi noudatti aikoinaan nimenomaan tv-sarjoista tuttua sarjarakennetta ja siinä oli vahva Hämärän rajamailla -tunnelma, osin jopa twinpeaksmainen surrealismi.

Remedy julkaisi pelistä viime vuoden loppupuolella remasteroidun version ja ilmoitti vähän myöhemmin myös, että Alan Wake 2 on tekeillä ja ilmestyy vuonna 2023. Jatko-osan luvataan olevan enemmän selviytymiskauhua kuin alkuperäisen pelin.

Lue lisää: Suomalaisen Remedyn kulttipeli Alan Wake julkaistiin uudelleen: Tältä remasteroitu versio näyttää ja tuntuu

AMC puolestaan on tunnettu muun muassa Mad Men, Breaking Bad, Better Call Saul ja The Walking Dead -tv-sarjoistaan. Kolme ensin mainittua ovat myös kriitikkojen rakastamia ja useaan kertaan palkittuja.

The Walking Dead puolestaan perustuu samannimiseen sarjakuvaan, joten Alan Wake saa AMC:stä luontaisen kodin, jos tv-sarja todella toteutuu.

Myös laatusarjoistaan tunnettu HBO kokeilee ensimmäistä kertaa tv-sarjan tekemistä videopelistä. Palkitusta The Last of Us -pelistä kuvataan tv-sarjaa parhaillaan Kanadan Calgaryssa. Tv-sarjan on määrä ilmestyä ensi vuonna.

Lue lisää: Itsenäinen Remedy houkuttaa kansainvälisiä pelijättejä – Toimitusjohtajan mukaan ovelle kolkuttelijoita on riittänyt.

Lue lisää: Tänään julkaistu suomalainen Control-peli kerää ylistäviä arvioita maailmalla: ”Vuoden parhaita pelejä”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat