Suomen kirjailijaliitto palkitsi Maarit Verrosen ja Harri István Mäen

Palkinnot myönnetään tunnustuksena kirjailijan tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi. Molemmat palkinnot ovat 10 000 euron arvoisia.

Sekä Maarit Verronen että Harri István Mäki ovat tehneet laajan ja monipuolisen uran kirjailijoina.

21.5. 18:00

Suomen Kirjailijaliitto jakoi lauantaina 125-vuotisjuhlansa yhteydessä vuotuiset tunnustuspalkintonsa. Kirjailijaliiton tunnustuspalkinnon sai kirjailija Maarit Verronen ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinnon kirjailija Harri István Mäki.

Palkinnot myönnetään tunnustuksena kirjailijan tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi. Molemmat palkinnot ovat 10 000 euron arvoisia.

Verrosen (s. 1965) laajaan tuotantoon kuuluu romaaneiden ja novellikokoelmien lisäksi useita matka- ja tietokirjoja, jotka kertovat asioista, joista ei yleensä näissä genreissä kirjoiteta.

Palkintoperusteissa Verrosta kiitetään hänen taidostaan tarkastella ympäröivää todellisuutta, yhteiskuntaa ja yksittäistä ihmistä yhdistämällä arkiseen outoutta. Kaunokirjallisessa ilmaisussaan hän hallitsee sujuvasti maagisen realismin, tieteiskirjallisuuden, dystopian ja nyrjähtäneen arkirealismin.

Mäki (s. 1968) on tehnyt monipuolisen uran lasten- ja nuortenkirjailijana. Lisäksi hän on kirjoittanut draamaa, selkokirjoja sekä romaaneja aikuisille. Osan teoksistaan hän on myös itse kuvittanut.

Mäen tuotannossa korostuvat vetävät seikkailut, hauskat ja nopeat käänteet sekä eläinhahmot. Teosten keskeisiä teemoja ovat ystävyys, ihmisyys ja tila olla erilainen. Monista hänen hahmoistaan on tullut tärkeä osa suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kuvastoa, palkintoperusteissa kirjoitetaan.

Oman kirjoittamisensa ohella Mäki on opettanut luovaa kirjoittamista ja sanataidetta kymmenille – jollei sadoille kirjoittajille. Mäkeä on kouluttajana kiitetty innostavaksi ja laajasti lukeneeksi.

Kirjailijaliiton tunnustuspalkintoa on jaettu vuodesta 1949 ja Tirlittan-palkintoa vuodesta 1993 lähtien.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat