Tilanne takahuoneessa eskaloitui niin, että kitara hajosi päreiksi, ja pian Oasis-yhtye oli historiaa: Kiistakapulan osaan joutunut kitara huutokaupattiin

Oasiksen veljesten tulehtuneet välit johtivat yhden kitaran ja koko yhtyeen hajoamiseen. Nyt kovan onnen kitara on myyty jättisummalla.

Noel Gallagherin vanha Gibson ES-355 huutokaupattiin Pariisissa.

18.5. 14:48

Brittiläisen Oasis-yhtyeen konsertissa rikkoutunut Noel Gallagherin kitara on huutokaupattu Pariisissa 385 000 eurolla, kertoo muun muassa The Guardian. Kitaran sanotaan olleen viimeinen tikki, joka johti Oasiksen hajoamiseen.

Punainen Gibson hajosi Pariisissa Rock en Seine -festivaalissa vuonna 2009, lähellä Oasiksen vuoden mittaista Dig Out Your Soul -maailmankiertuetta.

Jonathan Berg, kitara-asiantuntija ja huutokaupan järjestäneen Artpèges-gallerian osaomistaja, sanoi soittimen hajoamisen merkinneen ”kulttihetkeä” musiikin historiassa.

Oasiksen oli tarkoitus esiintyä festivaalilla, mutta yhtye peruutti keikkansa viime minuuteilla. Laulaja ja kitaristi Noel Gallagher ilmoitti yhtyeen virallisilla sivuilla eronneensa Oasiksesta. Syyksi hän ilmoitti ongelmat veljensä Liamin kanssa.

Rock en Seine -festivaali tiedotti heti keikan peruuntumisen jälkeen yhtyeen hajonneen perustajajäsenten riidan vuoksi.

”Veljesten välit olivat olleet tulehtuneet jo jonkin aikaa”, Berg sanoi.

”Tilanne räjähti kulisseissa, yksi Noelin kitaroista hajosi, ja se johti yhtyeen hajoamiseen.”

Huutokauppa järjestettiin Hôtel Drouotissa Pariisissa.

Kitaran lähtöhinta oli 150 000 euroa, ja huutokaupan pitäjät arvioivat, että se saattaisi kohota jopa 500 000 euroon. Vuonna 2011 entisöity kitara esiteltiin yhdessä alkuperäisen kotelonsa sekä aiemman omistajansa kirjoittaman lapun kanssa, jossa lukee ”Peace, love and bananas” (suomeksi ”rauhaa, rakkautta ja banaaneja”).

Artpègesin toinen osaomistaja Arthur Perault sanoi olevansa ”varsin tyytyväinen” Hôtel Drouotissa järjestettyyn huutokauppaan.

Kitaran lisäksi huutokaupassa oli tarjolla muun muassa Depeche Mode -yhtyeen alkuperäisjäsenen Martin Goren nahasta ja ketjuista koostuva bondageasu, joka myytiin 15 528 eurolla.

Sekä Jimi Hendrixin että ranskalaisen laulajan Johnny Hallydayn signeeraama harvinainen vinyyli myytiin reilulla 10 000 eurolla.

Noel Gallagherin entinen kitara kursittiin kasaan runsaat kymmenen vuotta sitten.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat