Yle Areenan ihastuttavat Italia-sarjat täydentävät toisiaan

Uudet brittisarjat antavat syntyperäisten italialaisten esitellä kotimaansa vähemmän tunnettuja herkkuja, kulttuuriaarteita sekä idyllisiä maisemia.

Keittiömestari Gino D’Acampo vie perheensä Englannista lomalle Italiaan.

23.5. 2:00

Tänään perjantaina Yle Areenassa julkaistavilla Italia-aiheisilla kiertomatkasarjoilla on paljon yhteistä, mutta itsenäiset työt eivät mene päällekkäin.

Itse asiassa ohjelmien ruokamatkailu ja kulttuurikiertely lomittuvat toisiinsa yllättävänkin vuoroparisesti.

Gino D’Acampo on Englantiin asettunut italialainen keittiömestari, jonka brittiläinen vaimo ja lapset – kaksi vanhempaa poikaa ja nuorempi tyttö – eivät jokakesäisten Sardinian-matkojen ulkopuolella ole juurikaan tutustuneet isänsä kotimaahan saati puhu sen kieltä.

Sarja Gino perheineen Italiassa panee isän ahertamaan urakalla sekä kameralle että kotiväelle, mutta perhe kantaa tosi-tv:n haasteet ongelmitta. Lasten läsnäolo saattaa kääntyä voitoksikin: miksi matka- ja ruokaohjelmien kaikkien hahmojen pitäisi olla vähintään keski-ikäisiä?

Roomalainen televisiotuottaja Alessandra Poli puhuu hänkin englantia ja tulkkaa italiat mutta näyttäytyy itse vain rajoitetusti. Nopearytminen kuvien virta tarkentuu ihmiskäden saavutuksiin, lukemattomiin kulttuurisiin luomuksiin.

Silmä lepää ja mieli ihastelee, kun Intohimona Italia -sarjan ensi jaksoissa tutustutaan muun muassa korallikaiverruksen ja vanhan ajan kielisoitinten rakentamisen taitoihin.

Sattumoisin Välimeren suurimmilta saarilta Sardiniasta ja Sisiliasta käynnistyvät brittisarjat välttelevät tutuimpia turistitäkyjä, ja hyvä niin.

Idyllisillä postikorttimaisemilla kyllä herkutellaan, eikä ajatonta ajankuvaa tarkentamassa näy koronamaskeja, vaikka molemmat ohjelmat valmistuivat 2021.

Gino perheineen Italiassa, Yle Areena. Intohimona Italia, Yle Areena.

Intohimona Italia -sarjaa juontaa englanniksi roomalainen Alessandra Poli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat