Ville Valo hakee uutta sointia, ja ensi vuoden keikoilla on mukana puolikas PMMP:n keikkabändistä

Kotimaisista ammattilaisista koottu yhtye voi venyä tarvittaessa moneksi, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Ilkka Mattila.

VV:n uudessa yhtyeessä soittavat Mikko Virta (vas.), Ville Valo, Risto Rikala, Sampo Sundström ja Juho Vehmanen.

21.5. 12:58 | Päivitetty 21.5. 14:11

Kun Ville Valo, nykyään lyhyesti vain VV, julkaisi huhtikuussa uuden singlensä, harva yllättyi kappaleen tyylistä.

Valo oli päättänyt jatkaa Himissä hyväksi todetulla linjalla ja yhdistänyt uudessa Loveletting-kappaleessakin metallin raskautta, goottirockin draamaa ja pophittien tarttuvaa melodisuutta. Todisteena toimivat myös medialle etukäteen soitetut näytteet tammikuussa ilmestyvältä ensimmäiseltä sooloalbumilta.

HS:n haastattelussa Valo kuitenkin pudotteli inspiraation lähteinä toimineita nimiä, jotka poikkesivat totutusta: U2, Slowdive ja My Bloody Valentine.

Himin juuret ovat 1990-luvun alun helsinkiläisessä metallikulttuurissa, ja ne kuuluivat läpi yhtyeen uran sekä keikoilla että albumien raskaammissa raidoissa. Valo on puhunut aina Black Sabbathista suurena innoittajana, vaikka esimerkiksi Black Sabbathin Iron Man ja Himin Funeral of Hearts ovat tunnelmaltaan ja toteutukseltaankin melko erilaisia kappaleita.

Tunnustuksellisemman laidan metallifanien mielestä Him ei koskaan mitään metallia ollutkaan.

Valo nähdään ensimmäisen kerran keikalla Suomessa Helsingissä Tavastialla 13. tammikuuta. Tavastian-keikkojen jälkeen käynnistyy pitkä maailmankiertue.

Päättyneellä viikolla Valo julkisti tulevan kiertuekokoonpanonsa. Hän paljasti jo aiemmin, että yhtye kootaan suomalaista muusikoista, mutta lopulliset valinnat ovat silti yllätys.

Suomessa on taitavia metallisoittajia pilvin pimein, mutta VV-kiertueyhtyeen soittajat ovat Suomen suosituimpien poptähtien keikkabändeissä, studiosessioissa ja tv:n musiikkiohjelmissa ansioituneita ammattilaisia.

Kitaristi Mikko Virta ja basisti Juho Vehmanen soittivat PMMP:ssä lähes koko yhtyeen uran ajan ja myöhemmin myös Vesalan yhtyeessä, rumpali Risto Rikala on ollut vuosikausia Jenni Vartiaisen yhtyeessä ja toinen kitaristi Sampo Sundström Sannin yhtyeessä.

Lisäksi Rikala ja Sundström ovat soittaneet Vain elämää -ohjelman ja Idolsin kokoonpanoissa.

Ei ole silti epäilystäkään, etteivätkö nämä muusikot osaisi soittaa myös metallia. Mielenkiintoista onkin kuulla, mitä muuta he voivat tuoda Valon uusiin kappaleisiin ja Himin vanhoihin hitteihin.

Kokeneiden ja tiiviiseen työtahtiin tottuneiden ammattilaisten palkkaamisella voi olla muitakin etuja. He ovat tottuneet antamaan illan tähdelle tilaa ja pitämään itsensä soittokunnossa illasta, viikosta ja kuukaudesta toiseen.

Lue lisää: Ville Valo myöntää pohtineensa vakavasti koko uransa jatkoa Himin jälkeen – Nyt hän tekee vihdoin paluun yllättävän tutulta kuulostavana sooloartistina, mutta se ei ole uudella levyllä edes hämmästyttävintä

Oikaisu 21.5. klo 14:10: Toisin kuin jutussa ensin kirjoitettiin Valolla on Tavastialla useampia keikkoja kuin yksi, ja ensimmäinen niistä 13. tammikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat