Johnny Depp voitti Amber Heardin kunnian­loukkaus­oikeuden­käynnissä ja saa miljoonien korvaukset, myös osa Heardin syytteistä läpi

Valamiehistö langetti Heardin maksamaan 15 miljoonan dollarin eli noin 14,1 miljoonan euron vahingonkorvaukset Deppille.

1.6. 21:00 | Päivitetty 2.6. 9:09

Valamiehistö julkisti keskiviikkona päätöksensä kunnianloukkaus­oikeudenkäynnissä näyttelijä Johnny Deppin ja näyttelijä Amber Heardin välillä.

Valamiehistön mukaan Heard syyllistyi Deppin kunnianloukkaukseen. Valamiehistö langetti Heardin maksamaan 15 miljoonan dollarin eli noin 14,1 miljoonan euron vahingonkorvaukset Deppille.

Valamiehistö hyväksyi myös osan Heardin kunnianloukkaussyytteistä Deppiä vastaan. Depp määrättiin maksamaan kaksi miljoonaa dollaria eli noin 1,9 miljoonaa euroa Heardille.

Oikeudenkäynti oli kuitenkin Deppin voitto, ja Heard osoittikin pettymystään heti valamiehistön ratkaisun jälkeen julkaisemassaan lausunnossa.

”En voi sanoin kuvata tänään tuntemaani pettymystä. Sydämeni on särkynyt, ettei todistevuori riittänyt vastustamaan ex-aviomieheni vaikutusvaltaa.”

Lue lisää: Amber Heardin sydän murtui vala­miehistön päätöksestä: ”Takaisku muille naisille”

Depp puolestaan oli helpottunut valamiehistön päätöksestä ja kertoi lausunnossaan saaneensa ”elämänsä takaisin”.

”Päätökseni mennä oikeuteen vaati vakavaa harkintaa, koska tiesin erittäin hyvin, että se johtaisi maailmanlaajuiseen spektaakkeliin elämästäni. Alusta asti tavoitteeni oli paljastaa totuus”, Depp kertoi tiedotteessaan.

Lue lisää: Johnny Depp: Sain elämäni takaisin

Valtavaksi mediaspektaakkeliksi paisunut oikeuskäsittely järjestettiin Fairfaxissa Virginian osavaltiossa. Seitsemän viikon oikeudenkäynnissä kuultiin loppupuheenvuorot viime perjantaina.

Depp ei saapunut paikalle kuulemaan päätöstä keskiviikkona, sillä hän on ollut viime päivät Englannissa. Heard poistui Fairfaxin oikeustalolta vakavailmeisenä.

Amber Heard lähtee Fairfaxin piirikunnan oikeustalosta valamiehistön annettua päätöksensä oikeudenkäynnistä.

Sotkuinen vyyhti keräsi valtavasti huomiota muun muassa siksi, että virallisten rikosnimikkeiden ohella Depp ja Heard syyttivät toisiaan lähisuhdeväkivallasta.

Kumpikin näyttelijä on kertonut oikeusjuttujen myös aiheuttaneen mainehaittaa Hollywood-uralleen. Johnny Depp menetti roolinsa Pirates Of The Caribbean -elokuvasarjassa ja Harry Potter -maailmaan sijoittuvassa Ihmeotukset-elokuvasarjassa. Katsojat ovat myös vaatineet Heardin poistamista Aquaman-elokuvan jatko-osasta.

Oikeudenkäyntiä näytettiin laajalti suorana lähetyksenä ja se sai osakseen paljon huomiota sosiaalisessa mediassa, kuten Tiktokissa ja Instagramissa. Monilla oli selkeä mielipide siitä, kumpi puhuu totta ja kumpi valehtelee.

Etenkin Johnny Deppin tukijat ovat olleet erittäin aktiivisia kampanjoimaan esikuvansa puolesta. Sadat fanit linnoittautuivat Fairfaxin oikeustalon eteen tapauksen käsittelyn aikaan ja Deppiä tukevia postauksia on jaettu sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #JusticeForJohnnyDepp

Molemmat näyttelijöistä asuvat Kaliforniassa, mutta oikeutta päädyttiin käymään Fairfaxissa, koska The Washington Postin palvelimet ja painotalo sijaitsevat siellä.

Uutistoimisto AP:n mukaan Johnny Deppin asianajajat myös katsoivat, että Virginian osavaltion lainsäädäntö olisi Deppin näkökulmasta parempi. Heard yritti turhaan saada oikeudenkäyntiä siirretyksi Kaliforniaan.

Lue lisää: Amber Heardin ja Johnny Deppin oikeus­taistosta on kasvanut ainut­laatuinen media­spektaakkeli – Yleisö käy meemien kautta omaa oikeuden­käyntiään

Merirosvo Jack Sparrow’n roolista tunnettu Depp nosti oikeusjutun ex-vaimoansa vastaan sen jälkeen, kun tämä oli kirjoittanut kokemastaan lähisuhdeväkivallasta The Washington Postiin vuonna 2018. Heard ei maininnut Deppiä nimeltä, mutta julkisuudessa on pidetty selvänä, että kirjoitus käsitteli tätä.

Depp vaati Heardilta korvaukseksi 50:ä miljoonaa dollaria kunnianloukkauksesta. Heard nosti vastakanteen vaatien Deppiltä 100 miljoonan dollarin korvauksia.

Väitteet Deppin väitetystä väkivaltaisuudesta olivat olleet esillä julkisuudessa jo vuosia aikaisemmin. Depp hävisi vuonna 2020 toisen oikeusjutun, jossa brittiläinen The Sun -lehti oli kutsunut häntä ”vaimonhakkaajaksi”. Lontoolaisen tuomioistuimen mukaan Depp oli toistuvasti pahoinpidellyt Heardia.

Depp on kiistänyt lyöneensä Heardia tai ketään muutakaan naista ja väittänyt, että Heard oli suhteen väkivaltainen osapuoli.

Depp muun muassa sanoi oikeudenkäynnissä Fairfaxissa, että Heard oli vahingoittanut hänen sormeaan vodkapullolla vuonna 2015. Heard kiisti tämän ja sanoi, että Depp puolestaan pahoinpiteli hänet seksuaalisesti pullolla.

Heardin lausunnon mukaan Deppin asianajajat onnistuivat saamaan valamiehistön sivuuttamaan todisteet, jotka johtivat Deppin aiempaan tuomioon Lontoossa.

Yksi Deppin asianajajista, Benjamin Chew puolestaan sanoi, että seuraavaksi on aika ”kääntää sivua ja katsoa tulevaisuuteen”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat