Nomadlandin ohjaajan hienossa Ratsastaja-elokuvassa nuori rodeon taitaja vammautuu ja elämältä putoaa pohja

Chloé Zhao ohjasi ennen Nomadlandia hienon elokuvan, jonka päärooleissa näyttelee tosielämän henkilöitä

Ratsastaja kertoo nuoren rodeoratsastajan Bradyn (Brady Jandreau) liikuttavan tarinan.

8.6. 2:00 | Päivitetty 8.6. 9:38

Draama

Ratsastaja ★★★★

The Rider, USA 2017

Teema klo 21.45 ja Yle Areena (12)

Chloé Zhaon nousu Yhdysvaltain elokuvamarkkinoille ja suoraan huipulle on ollut hurja saavutus kiinalaissyntyiselle alle nelikymppiselle naiselle.

Zhao eli Kiinassa teini-ikään saakka. Muutaman mutkan jälkeen hän päätyi opiskelemaan elokuva-alaa Yhdysvaltoihin. Koronasyksynä 2020 valmistui hänen elokuvansa Nomadland, joka putsasi kaikki tärkeimmät palkintopöydät Oscareista alkaen.

Nomadlandia edelsi kaksi elokuvaa, jotka Zhao kuvasi Pine Ridgen reservaatissa, siouxien parissa. Näissä hän keksi itselleen luontuvan metodin, joka sekoittaa dokumenttia ja fiktiota eli elokuvat on käsikirjoitettuja, mutta rooleissa henkilöt näyttelevät itseään.

Samaa hän jatkoi vielä Nomadlandissakin, jossa Frances McDormand näyttelee aitojen henkilöhahmojen kanssa.

Ratsastaja on reservaattielokuvista jälkimmäinen, ja se kertoo nuoren rodeoratsastajan Bradyn (Brady Jandreau) liikuttavan tarinan. Elämältä putoaa pohja, kun hän saa lievän aivovamman onnettomuudessa. Zhao korostaa ihmisten välistä lämpöä ja rakkautta, erityisesti kohtauksissa, joissa Brady tapaa pahemmin vammautuneen entisen rodeosankarin Lane Scottin.

Elokuvassa Brady Blackburn (oik. Brady Jandreau) kohtaa vielä pahemmin vammautuneen entisen rodeosankarin Lane Scottin (Lane Scott). Molemmat ovat rodeoratsastajia myös tosielämässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat