Claire Danesin näyttelemä nainen tutkii salaperäisen hirviön mysteeriä viktoriaaniseen aikaan sijoittuvassa sarjassa

The Essex Serpent tarjoaa aatteita, romantiikkaa ja suolla asuvan hirviön. Myöhäisviktoriaaniseen aikaan sijoittuva sarja kertoo myös aikakauden ideoista.

Luonnontieteitä harrastava Cora Seaborne (Claire Danes) matkustaa leskeksi jäätyään Essexin alueella sijaitsevaan pieneen kylään, sillä häntä kiinnostavat raportit salaperäisestä, käärmettä muistuttavasta oliosta, jonka kerrotaan liikkuvan sielläpäin.

16.6. 2:00 | Päivitetty 16.6. 17:08

Apple TV:n minisarja The Essex Serpent (2022) sijoittuu 1890-luvun Englantiin. Se tuo näytteille paitsi aikakauden vaatteita ja käytöstapoja myös aatteita ja ideoita.

Sarjan alussa Cora Seabornen (Claire Danes) rikas ja väkivaltainen aviomies kuolee. Pian hautajaisten jälkeen leski matkustaa Essexin alueella sijaitsevaan pieneen kylään. Häntä kiinnostavat raportit salaperäisestä, käärmettä muistuttavasta oliosta, jonka kerrotaan liikkuvan sielläpäin.

Luonnontieteitä harrastava, modernin oloinen Cora ajattelee, että olio saattaisi olla toistaiseksi tuntematon eläinlaji. Monet kyläläiset uskovat yliluonnolliseen hirviöön. Kylän pappi Will Ransome (Tom Hiddleston) sanoo olion olevan vain ihmisten mielikuvitusta. Panokset kasvavat, kun läheiseltä suolta löytyy kuollut tyttö.

Papin ja Coran välille syntyy nopeasti molemminpuolista vetovoimaa. Samaan aikaan Corasta on kiinnostunut lahjakas ja viehättävä lääkäri Luke Garrett (Frank Dillane).

Mukana on romanttinen juoni katseineen ja vihjeineen, mahdollisen hirviön mysteeri sekä aatehistoriaa ja aatteiden törmäyksiä. Darwin, Marx ja Freud ovat kaikki läsnä sarjassa, joka perustuu Sarah Perryn samannimiseen menestysromaaniin.

Vaikka sitä ei kaikista viktoriaaniseen aikaan sijoittuvista sarjoista ja elokuvista aina uskoisi, aikakautta leimasivat myös tieteen ja valistuksen käymät kamppailut. Intohimot totuutta kohtaan kietoutuvat The Essex Serpentissä yhteen henkilökohtaisten intohimojen kanssa.

The Essex Serpent. AppleTV+.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat