Netflix aikoo tehdä Squid Gameen pohjautuvan tosi-tv -sarjan, jossa kenenkään ei tarvitse kuolla

Voittajalle on luvassa peräti 4,3 miljoonaa euroa.

Lee Jung-Jae esittää pääosaa hittisarja Squid Gamessa.

15.6. 15:42

Netflix on valmistelemassa uutta tosi-tv -sarjaa, jonka idea pohjautuu menestyssarja Squid Gamen juoneen, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Eteläkorealainen Squid Game on ollut Netflixin katsotuin draamasarja. Se kertoo rahavaikeuksissa olevista kilpailijoista, jotka suurta rahasummaa tavoitellessaan joutuvat tekemään vaarallisia tehtäviä, joissa epäonnistuminen johtaa kuolemaan.

Sarjan tulevassa tosi-tv-versiossa kenenkään henki ei onneksi ole vaarassa, vaan epäonnistumisesta seuraa tosi-tv -formaatille tavanomainen rangaistus eli passitus kotiin.

Sarjan kuvaukset alkavat ensi vuonna ja kilpailijoiksi haetaan parhaillaan 21 vuotta täyttäneitä ja englantia puhuvia ehdokkaita ympäri maailman.

Myös tosi-tv-versiossa voittajalle on luvassa tavallista suurempi rahapalkinto, 4,56 miljoonaa dollaria eli runsaat 4,3 miljoonaa euroa. Netflix mainostaa summaa tosi-tv-historian suurimmaksi.

Tähän asti suurimmat rahapalkinnot yhdysvaltalaisissa tosi-tv -sarjoissa ovat olleet vähän yli miljoona dollaria.

Squid Gamen tosi-tv -version dollarisumma on imitoitu alkuperäisestä Squid Gamesta, jossa hahmot kilpailevat 45,6 miljardin wonin eli noin 33,7 miljoonan euron summasta. Alkuperäissarjan juonen mukaan myös tosi-tv -versiossa kilpailijoita on 456.

Suomessa tosi-tv-sarjojen palkintosummat ovat huomattavasti vaatimattomampia. Big Brotherin palkintosumma on vaihdellut kaudesta riippuen 25 000 eurosta 100 000 euroon. Selviytyjät Suomen voittaja on saanut viime kausilla 30 000 euroa. Haluatko miljonääriksi? -ohjelmassa mahdollinen pääpalkinto oli kuitenkin myös Suomessa miljoona euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat