Pettikö Sidewaysin lipuntarkastus? Kävijä kertoo päässeensä festivaaleille ilman ranneketta

”Kuulostaa todella erikoiselta”, Sideways-festivaalin edustaja kommentoi.

Yleisöä Dinosaur Jr. -yhtyeen keikalla Sideways-festivaalilla Helsingissä 16. kesäkuuta 2022. Dinosaur Jr. joutui soittamaan keikkansa lainasoittimilla ja vaihtelikin välillä myös soittimia. Dinosaur Jr. kertoi keikan alussa, että ilmeisesti omat soittimet olivat teillä tietämättömillä Italiassa.

17.6. 13:34

torstaina Helsingin jäähallilla ja sen ympäristössä käynnistyi kolmipäiväinen Sideways-festivaali, jonne ainakin yksi kävijöistä kertoo päässeensä ilman lipun hankkimisesta kertovaa ranneketta. Sitä ei tarkastettu sisäänkäynneillä lainkaan, vaan kävijä ohjattiin rannekkeentarkastusjonosta ja turvatarkastuksesta sisään festivaalialueelle. Häneltä ei myöskään kysytty missään vaiheessa lippua, joka todistaa oikeudesta rannekkeeseen.

Festivaalivieras oli kertomansa mukaan hankkinut etukäteen kolmen päivän lipun. Se tulisi vaihtaa rannekkeeseen joko ennakkoon tai festivaalialueen sisäänkäynnin sivussa. Rannekkeenvaihdosta kertovat kyltit olivat kuitenkin sen verran pienet, että useampi ihminen jonotti ensin sisään ennen kuin tajusi, että rannekkeenvaihto on eri pisteessä kuin sisäänkäynti.

Rannekkeenvaihdon jälkeen siirrytään jonoon, jossa henkilökunta tarkistaa rannekkeen ja turvatarkastuksessa laukut. Vieras alkoi ihmetellä puuttuvaa ranneketta vasta festivaalialueen sisällä.

Yhden päivän lipun ostaneet eivät saa ranneketta, vaan he menevät omaan jonoonsa, jossa näyttävät lipun ennen turvatarkastusta.

Sideways-festivaalia järjestää Fullsteam, jonka operatiivinen johtaja Johannes Kinnunen kommentoi asiaa Helsingin Sanomille.

”Kuulostaa todella erikoiselta. Itse en ole kuullut vastaavaa”, Kinnunen sanoo.

Hän arvelee, että yksittäinen kävijä on saattanut teoriassa päästä pahimmassa ruuhkassa vahingossa sisälle ilman, että ranneketta on katsottu. Hän pitää sitä silti epätodennäköisenä ja yksittäistapauksena.

”Järjestämme Fullsteamilla vuosittain ihan mielettömän määrän tapahtumia. Olemme tosi tarkkoja meidän porttitoiminnoissamme.”

Joidenkin kävijöiden mukaan henkilökunta ei ole myöskään pyytänyt nähtäväksi ranteeseen kiinnitettyä ranneketta.

”Kyllä ranneke katsotaan jokaiselta sisääntulijalta siinä portilla”, Kinnunen sanoo.

Kinnusen mukaan henkilökunta kokeilee, että rannekkeen lukko on kiinni, eikä sitä ole esimerkiksi leikattu ja yritetty siirtää toiselle ihmisille. Hän sanoo, että samanlaiset käytännöt ovat käytössä useilla festivaaleilla, eikä niihin ole tehty muutoksia.

Sideways-festivaalia on järjestetty vuodesta 2015 alkaen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat