Ensi vuoden Euro­viisuja ei järjestetä Ukrainassa – Ukraina tyytymätön päätökseen

Euroopan yleisradiounioni EBU on päättänyt, että Ukrainan turvallisuustilanne ei Venäjän hyökkäyksen vuoksi salli laulukilpailun valmistelua. Sen sijaan EBU neuvottelee Euroviisujen järjestämistä Britanniassa.

Vuoden 2022 Eurovision laulukilpailun voittaja Kalush Orchestra.

17.6. 14:13 | Päivitetty 17.6. 21:53

Ensi vuoden Euroviisuja ei järjestetä Ukrainassa. Euroopan yleisradiounioni EBU ilmoitti asiasta perjantaina. Syynä päätökselle on Venäjän edelleen käynnissä oleva hyökkäys Ukrainaan.

Perinteen mukaan Euroviisut järjestetään edellisen vuoden kilpailun voittaneessa maassa. EBU on kuitenkin ”syvästi pahoitellen” päättänyt, ettei Ukrainan turvallisuustilanne salli kilpailun järjestämistä.

Euroviisujen valmistelu on pitkä ja monimutkainen prosessi, johon vaaditaan EBU:n mukaan kokonainen vuosi aikaa. Tehdyn selvityksen mukaan Ukraina ei voi Venäjän hyökkäyksen vuoksi täyttää valmistelun vaatimuksia.

Sen sijaan EBU aloittaa neuvottelut mahdollisuudesta järjestää ensi vuoden Euroviisut tämän vuoden kilpailussa toiseksi tulleessa Britanniassa. Tästä huolimatta Ukrainan voitto yritetään tehdä selvästi näkyväksi myös ensi vuoden Euroviisuissa.

Ukraina ilmoitti perjantaina olevansa tyytymätön EBU:n tekemään päätökseen.

”Tulemme vaatimaan tämän päätöksen muuttamista, koska uskomme, että meidän on mahdollista täyttää kaikki vaatimukset. Vaadimme lisää neuvotteluja siitä, että Ukraina voisi isännöidä vuoden 2023 Euroviisuja”, Ukrainan kulttuuriministeri Oleksandr Tkatšenko sanoi tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat