Valamiehistö: Bill Cosby syyllistyi teini-ikäisen tytön seksuaaliseen hyväksikäyttöön Playboy-kartanolla vuonna 1975

37-vuotias Cosby oli kutsunut 16-vuotiaan uhrinsa kartanolle ja sitten pakottanut tämän koskettelemaan Cosbyn penistä.

Viiden vuosikymmenen aikana yli 50 naista on syyttänyt Cosbya seksuaalirikoksista. Bill Cosby saapui oikeustalolle Norristownissa Pennsylvaniassa vuonna 2018.

22.6. 2:44

Koomikko Bill Cosby on syyllistynyt teini-ikäisen tytön seksuaaliseen hyväksikäyttöön Playboy-kartanolla vuonna 1975, kalifornialainen valamiehistö totesi tiistaina paikallista aikaa.

Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja viihdelehti Variety.

Uhri on 64-vuotias nainen, joka oli tekoaikaan 16-vuotias. Cosby oli kiistänyt teon ja sanonut, ettei muista naista.

Santa Monican oikeustalolle kokoontunut valamiehistö määräsi Cosbyn maksamaan uhrilleen 500 000 dollarin korvaukset henkisestä kärsimyksestä, jota nainen oli joutunut kokemaan vuosien varrella.

Viiden vuosikymmenen aikana yli 50 naista on syyttänyt Cosbya seksuaalirikoksista.

Uhrin mukaan koomikko kutsui hänet ja hänen ystävänsä Playboy-kartanolle tavattuaan heidät puistossa muutamaa päivää aiemmin. Kartanolla 37-vuotias Cosby oli pakottanut teini-ikäisen uhrinsa seksuaalisiin tekoihin.

Cosby oli vetänyt housunsa alas, ottanut naisen kädestä kiinni ja pakottanut tämän koskettelemaan hänen penistään, uhri kertoi valamiehistölle.

Yhdeksän valamiehistön jäsentä katsoi, että Cosbyn toimintaa motivoi ”epäluonnollinen tai epänormaali seksuaalinen kiinnostus alaikäiseen”. Kolme jäsentä oli eri mieltä.

Cosby ei itse osallistunut oikeudenkäyntiin. Videolausunnossaan Cosby väitti, että teko ei ollut mahdollinen, koska hän ei tavoitellut seksuaalista kontaktia alaikäisten kanssa.

Miehen asianajaja kyseenalaisti uhrin tarinan oikeudenkäynnissä useita kertoja. Nainen oli alun perin ilmoittanut tapahtuma-ajaksi vuoden 1974, mutta kertoi sittemmin muistaneensa väärin.

Nykyisin 84-vuotias Cosby vapautui vankilasta 11 kuukautta sitten, kun Pennsylvanian korkein oikeus hylkäsi tuomion, jonka Cosby oli saanut toisesta seksuaalirikoksesta.

Cosby tunnetaan parhaiten perheenisän roolistaan 1980-luvun komediasarjasta The Cosby Show, josta hän sai lempinimen ”Amerikan isä”.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat