Peruutuksista kärsineelle Weekend-festivaalille sai maanantaina seitsemän lippua yhden hinnalla – festivaalin mukaan kyseessä oli lippukaupan virhe

Taloudelliset syyt eivät ole vaikuttaneet Post Malonen esiintymisen peruuntumiseen, sanoo järjestäjätaho All Things Liven toimitusjohtaja Hardi Loog.

Weekend-festivaali järjestettiin vuonna 2019 Helsingin Suvilahdessa. Tänä vuonna festivaali järjestetään Hämeenlinnan tapahtumapuisto Kantolassa.

28.6. 11:22

Weekend-festivaali ilmoitti sunnuntaina peruvansa 1.-3. heinäkuuta järjestettävän festivaalin perjantain pääesiintyjän, yhdysvaltalaisen rap-artisti Post Malonen esiintymisen.

Lisäksi festivaali ilmoitti joutuvansa perumaan kanadalaisen dj Rezzin ja brittiläisen hiphop-duo A1 x J1 esiintymiset. Rezz on perunut koko Euroopan kiertueensa. Perumisen taustalla ovat henkilökohtaiset syyt. A1 x J1:n jäsenet puolestaan eivät olisi ehtineet lentää Suomeen, sanoo festivaalin järjestäjätaho All Things Liven toimitusjohtaja Hardi Loog.

Weekend-festivaali ilmoitti peruutuksista Facebook-sivuillaan.

Monet lippunsa jo ostaneet festivaalivieraat ilmaisivat pettymyksensä peruutuksiin festivaalin somekanavissa.

Peruutusten syyksi festivaalijärjestäjä ilmoitti alun perin logistiset haasteet.

Loogin mukaan Post Malonen peruuntuminen johtuu yksinomaan siitä, ettei tavaraa ole saatavilla mistään Euroopasta festivaalin vaatimalla aikataululla. Loog sanoo, että pandemiasta johtuvan tapahtumasuman vuoksi tuleva viikonloppu on vuoden kiireisimpiä tapahtumaviikonloppuja koko Euroopassa.

Post Malonen on määrä esiintyä Tanskan Roskilde-festivaaleilla 29. kesäkuuta ja Tukholman Lollapalooza-festivaalilla 2. heinäkuuta. Suomen keikka jouduttiin kuitenkin perumaan.

Loogin mukaan Weekend-festivaali ei olisi tavaran puuttumisesta johtuen saanut aikaiseksi artistin toivomaa show’ta. Kyse on teknisestä kalustosta, jota festivaalin järjestäjät ovat hänen mukaansa yrittäneet etsiä usean viikon ajan.

Aikaisempina vuosina festivaali on Loogin mukaan vuokrannut suuria lediseiniä esimerkiksi Venäjältä.

”En ole tekniikkamanageri, mutta sieltä on tavaraa puuttunut, eikä show’ta pystytä tekemään täysimittaisena. Tässä ei ole ketään suoraa syyttämään”, Loog sanoo.

Hänen mukaansa festivaali yrittää parhaillaan etsiä korvaavia artisteja peruutusten tilalle.

Viime viikolla HS uutisoi Weekend-festivaaleilla esiintyvän rap-artistin Lil Tjayn joutuneen aseellisen ryöstön kohteeksi New Jerseyssa Yhdysvalloissa.

Festivaalin järjestäjät saivat tiedon ampumisesta keskiviikkona 22. kesäkuuta. Myös Lil Tjayn esiintyminen on jouduttu perumaan. Loogin mukaan festivaali yrittää nyt etsiä korvaavaa artistia myös Lil Tjayn tilalle.

Aikataulumuutosten takia Weekendin yhden ja kahden päivän liput on mahdollista vaihtaa toisen päivän lippuihin.

Entä lipunmyynti? Lipunmyynti festivaaleille on ollut Loogin mukaan viime aikoina vilkasta.

Weekend-festivaalin nettisivuston kautta pystyi kuitenkin maanantaina ostamaan seitsemän kolmen päivän festivaalilippua yhden lipun hinnalla. Osta yksi ja ota kuusi kaveria mukaan, tarjous kuului.

Loogin mukaan kyse oli lippukaupan tekemästä virheestä, joka on nyt korjattu.

Taloudelliset syyt eivät ole vaikuttaneet Post Malonen esiintymisen peruuntumiseen, Loog sanoo.

Weekend-festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Espoossa. Tänä vuonna festivaali järjestetään Hämeenlinnan tapahtumapuisto Kantolassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat