Radioteatterin kesämusikaalissa on jälleen hittiainekset – Nyt aiheena on Nylon Beat

Mä haluun olla Nylon -sarja kertoo 1990-luvun hittibändin tarinan.

Sonja Kuittinen (vas.) on Erin, ja Fanni Noroila on Jonna.

30.6. 2:00 | Päivitetty 30.6. 12:35

Radioteatteri jatkaa suosittujen kesämusikaalien sarjassaan tasa-arvon sankareiden löytämistä sieltä, mistä heitä ei ihan ensimmäiseksi osaisi etsiä. Vuonna 2019 jalustalle nostettiin Kikka ja viime kesänä Armi Aavikko. Nyt ovat vuorossa 1990-luvun ”honottavat pikkutytöt” Jonna ja Erin eli Nylon Beat.

Heitä eivät ottaneet aluksi vakavasti sen enempää lehdistö kuin kollegatkaan. Eivät tainneet ihan alussa kaikkea tulevaa nähdä myöskään musamogulit Ile Vainio (Juha Pulli) ja Risto Asikainen (Mika Piispa), vaikka he edustavatkin jo ihan eri sukupolvea kuin Armi-kuunnelman Veikko Samuli.

Mutta kuten kuunnelma näyttää, Jonna Kosonen ja Erin Koivisto ottivat oman tilansa haltuun ja alkoivat rikkoa odotuksia. Ja jos haastattelijat urpoilivat, Nylon Beat vastasi lyömällä kaiken ilakoivasti läskiksi.

Kuunnelman voimana on päähenkilöitä esittävien Fanni Noroilan ja Sonja Kuittisen mahtava eläytyminen.

He taisivat nähdä Nylon Beatin merkityksen jo kauan ennen tähdittämänsä kuunnelman tekijöitä – kasvoihan heistä, Jonnan ja Erinin tosifaneista, uuden polven feministilyriikkaa takova Sofa-duo.

Lue lisää: Kun kaksi itähelsinkiläistä tyttöä nousi Nylon Beatin myötä tähdiksi, heistä tehtiin jopa vitsejä: ”Jotkut tarinan kohtauksista näyttäytyvät nyt aivan älyttöminä”

Käsikirjoittaja Kaisa Kuikkaniemi ja ohjaaja Jarno Kuosa ovat aiemmin tehneet vuoden 2020 kuunnelmasarjan Kaikki huutaa Dingo! Uutuudessaan Mä haluun olla Nylon he ymmärtävät pitää esimerkiksi päähenkilöiden yksityiselämän koukerot sivussa ja keskittyä muusikkouteen.

Jonnan ja Erinin ystävyydessä on riittävästi draamaa. Ja vaikka siihen 20-osaisen sarjan loppupuolella tuleekin vähän tyhjäkäyntiä, kasassa ovat jälleen uuden hittikuunnelman ainekset.

Mä haluun olla Nylon, Yle Areena 30.6. sekä Radio Suomi alkaen ma 4.7. klo 17.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat