Perintö-lyhytelokuvassa arkinen raivo konkretisoituu nokkelasti liekehtien

Tiinan ja hänen tyttärensä Amandan suhde on siinä vaiheessa, jossa lapsi ei kuuntele eikä äiti osaa tehdä mitään oikein.

Kalle (Miiko Toiviainen) ja Tiina (Noora Dadu) grillaavat.

4.7. 2:00

Yksinhuoltajaäiti Tiina (Noora Dadu) on tottunut tukahduttamaan tunteensa, mutta paineessa ne roihahtavat yli vähän kuin Stephen Kingin kauhuromaanissa Tulisilmä (1980). Kesäloman viimeisenä päivänä paineita luo varsinkin murrosikäinen tytär Amanda (Elea Susipolku).

Perintö-lyhytelokuvassa (2021) heidän suhteensa on siinä vaiheessa, jossa lapsi ei kuuntele eikä äiti osaa tehdä mitään oikein. Tiina haluaisi leikkiä Amandan kanssa vielä piilosta, mutta tämä haluaa jo jorata kuin iso tyttö.

Mikko Peltotuvan käsikirjoittama elokuva on ohjaaja Tuuli Sirkeisen lopputyö Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitokselta. Sen nimi Perintö viittaa siihen, että sukupolvien välinen kuilu aukeaa jo monessa polvessa. Tiinan äiti lisää paineita puhelimessa.

Sirkeinen on ohjannut aiemmin lyhytdokumentin Jytää! (2017), josta tuli rockmuusikko Mara Ballsin muotokuva, kun alkuperäisenä aiheena ollut bändi Jukka ja Jytämimmit hajosi.

Perinnössä arkinen raivo konkretisoituu nokkelasti liekehtien. Suomalaisen elokuvan seuraava sukupolvi näyttää jatkavan ilmaisun kehittämistä eroon realismin ja naturalismin perinteistä.

Perintö, TV2 klo 18.40 ja Yle Areena. (K12)

Teini-Amandan (Elea Susipolku) ja Tiina-äidin (Noora Dadu) välillä on sukupolvien kuilu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat