Viikonlopun festivaalit kiinnostavat hiljaisten kesien jälkeen: Tuskassa ja Provinssissa yleisöennätys

Peruutuksista kärsineen Weekend-festivaalin yleisömäärä selviää vasta viikonlopun jälkeen.

Provinssissa on riittänyt väkeä helteisenä viikonloppuna. Kuvassa yleisöä Törnävän kentällä Sunrise Avenuen keikalla perjantai-iltana.

2.7. 15:37

Heinäkuun ensimmäinen viikonloppu on ollut suomalaisille festivaalijärjestäjille menestyksekäs. Sekä Seinäjoen Provinssi että Helsingin Tuska-festivaali kertovat päässeensä kaikkien aikojen yleisöennätykseen.

Lauantai-iltaan jatkuvassa Provinssissa ennätys rikottiin jo torstaina, jolloin paikalla oli 23 000 ihmistä, mikä on enemmän kuin aiempien vuosien avauspäivänä. Perjantaina yleisöä oli 27 000.

Tuskan tähänastinen yleisöennätys on kesältä 2019, jolloin kolmen päivän yhteenlaskettu kävijämäärä oli noin 43 000. Tänä viikonloppuna Tuskan kokonaiskävijämäärä nousee järjestäjien mukaan vähän alle 50 000:een. Valtaosa Tuskan lipuista on myyty ennakkoon.

Jämsän Himoksella ja Porissa samanaikaisesti järjestettävät Iskelmä-festivaalit ovat kiinnostaneet väkeä.

Porin tapahtuman molemmat päivät myytiin loppuun ennakkoon, ja paikalla on ollut kumpanakin päivänä 6 500 ihmistä. Himoksella päiväkohtainen määrä on ollut noin 8 000.

Tänä kesänä ensimmäistä kertaa Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa järjestettävä Weekend-festivaali on kärsinyt esiintyjien peruutuksista, ja tapahtumaa ei myyty loppuun ennakkoon.

Weekendin promoottori Hardi Loog ei osannut antaa vielä lauantaina tietoa myytyjen lippujen määrästä.

”Perjantaina täällä oli kymmeniä tuhansia”, Loog sanoo.

Aiempina vuosina Weekend-festivaali on vetänyt viikonlopun aikana parhaimmillaan noin 70 000 kävijää.

Festivaalien lisäksi ihmisiä on lauantaina houkutellut Helsingissä Pride-viikon huipentava kulkue sekä Apulannan keikka Olympiastadionilla. Apulannan yleisömäärän arvioitiin nousevan noin 35 000:een.

Iskelmäfestivaalia ja Apulannan Olympiastadionin keikkaa järjestävä Nelonen Media Live ja Helsingin Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat