Historioitsijat ilman rajoja -järjestön pääsihteeriksi valittiin Heta Hedman

Järjestö pyrkii muun muassa edistämään historian tuntemusta sekä historian käyttöä konfliktien liennyttämisessä ja ratkaisussa.

Heta Hedman on opiskellut historiaa, politiikan tutkimusta, sosiaalitieteitä ja museologiaa.

4.7. 14:06

Historioitsijat ilman rajoja -järjestön pääsihteeriksi on valittu FM Heta Hedman. Vuonna 2015 perustettu Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry toimii myös kansainvälisen Historians without Borders -verkoston sihteeristönä.

Yhdistyksen tarkoituksena on muun muassa edistää historian yleistä ja monipuolista tuntemusta, historiallisen aineiston ja arkistojen avointa ja vapaata käyttöä, historian eri näkemysten ja tulkintojen asiallista vuorovaikutusta, historian käyttöä konfliktien liennyttämisessä ja ratkaisussa sekä lähentää ristiriitaisia käsityksiä historian kulusta ja tapahtumista ja myötävaikuttaa siihen, ettei historiaa käytetä ruokkimaan konflikteja tai ylläpitämään viholliskuvia ja vääristäviä myyttejä.

Tampereen yliopistosta valmistunut Heta Hedman siirtyy järjestöön Suomen museoliitosta. Viime vuodet hän on työskennellyt kulttuuriperinnön ja järjestötoiminnan parissa. Historian lisäksi Hedman on opiskellut myös politiikan tutkimusta, sosiaalitieteitä ja museologiaa.

”Historian tulkintojen käyttöä ja väärinkäyttöä tulee ymmärtää julkisessa keskustelussa entistä paremmin, ja historioitsijoilla on paljon annettavaa konfliktien ehkäisyssä ja ratkaisussa, niin meillä Suomessa kuin myös globaalisti. Toivon, että voin omalta osaltani edistää tätä kehitystä”, Hedman sanoo tiedotteessa.

Heta Hedman aloittaa tehtävässään 15. elokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat