Tv-persoona Graham Nortonin kirjaan perustuvassa sympaattisessa sarjassa epäpätevä poliisi tutkii murhaa syrjäisessä irlantilaiskylässä

Pääosan mainio Conleth Hill yllättää myös fyysisellä komiikalla.

Ylikonstaapeli P J Collinsia esittävä Conleth Hill tunnetaan parhaiten roolistaan Game of Thrones -sarjassa.

13.7. 2:00 | Päivitetty 13.7. 9:53

Uuden Holding-rikossarjan alkukuvat eivät anna vaikutelmaa piinkovasta dekkarista: ylikonstaapeli P J Collins (Conleth Hill) herää levottomista unista sulatejuustosiivujen kuorruttamasta sängystään. Henkilökohtaisista heikkouksista kärsivien poliisien tv-historia on oma lukunsa, mutta yhtä epäpätevää ja silti niin rakastettavaa poliisia kuin Collins saa hakea.

Collinsin ammattitaito tulee sarjassa kyseenalaistetuksi tiuhaan. Postikorttimaisemia muistuttavassa syrjäisessä irlantilaiskylässä on totuttu hoitelemaan lähinnä kyläläisten välisiä kiistoja talojen julkisivujen vääristä värisävyistä.

Kun kylästä löytyy 20 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis, Collinsin taloudenhoitajakin epäilee, tietääkö tämä, miten toimia. ”Emmehän edes tiedä, onko se murha”, vastaa Collins.

Löydetyn ruumiin tarinaan liittyy kolmiodraama. Miestä kaipaavat aikoinaan alttarille hylätty morsian Brid (Siobhan McSweeney) ja rakastajatar Evelyn (Charlene McKenna).

Brittiläisen ITV:n neliosainen sarja perustuu koomikko ja tv-persoona Graham Nortonin samannimiseen esikoisdekkariin vuodelta 2016, ja sen on ohjannut koomikko Kathy Burke. Norton on kirjoittanut kaikkiaan neljä jännityskirjaa, jotka ovat saaneet kohtalaisen vastaanoton.

Sympaattinen on harvemmin jännityssarjoista käytetty termi, mutta Holdingia se kuvaa hyvin. Conleth Hill yllättää myös fyysisellä komiikalla, toisen jakson Michael Flatley -parodia on pieni helmi.

Inhimillisillä hahmoillaan valloittava mysteeritarina kertoo Duneen pikkukylän ihmisistä ja heidän menneisyytensä salaisuuksista. Sarjan apean koominen pohjavire kuvastaa henkilöiden tarrautumista menneisyyteensä ja sen tragedioihin. Lääkkeensä suruun on kullakin: Collinsilla se on lohtusyöminen, Bridillä valkoviini ja Evelynillä nuori rakastaja.

Murhan selvittelyä kiinnostavammaksi nouseekin henkilöhahmojen kyky selviytyä menneisyydestään.

Holding, C More.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat