Moon TV:n tekijät muistelevat kanavaansa vuonna 2009 tehdyssä dokumentissa – Ohjelma herättää katsojassa nostalgisen ikävän

Nykyään tuntuu vielä uskomattomammalta, että kokonainen tv-kanava oli rakennettu sekoilun, dokailun ja mokailun pyhän kolminaisuuden varaan.

Dokumentissa Moon TV:tä muistelevat Sami Hernesaho (ylärivi vas.), Seppo Saario, Sacha Remling, Terja Salaspuro, Wallu Valpio, Arman Alizad (alarivi vas.), Hannu Kossila, Heidi Tammiruusu ja Markku Mastomäki.

15.7. 2:00

Moon TV oli vuosina 1997–2003 suurimmissa kaupungeissa näkynyt populaarikulttuuriin erikoistunut kaapelitelevisiokanava. Sen toimintaa on kuvattu usein anarkistiseksi, ja sitä se olikin, ainakin suhteessa perinteisiin tv-kanaviin ja valtavirtamediaan.

Uusintana nähtävässä Timo Wrightin dokumentissa Moon TV – hyvästi televisio (2009) kanavalla työskennelleet muistelevat yhteisiä huippuja ja laskuja.

Ohjelman kuvausten aikoihin kanavan vaiheet olivat vielä suhteellisen lähellä. Nyt, parikymmentä vuotta Moon TV -tarun päättymisen jälkeen tuntuu vielä uskomattomammalta, että kokonainen tv-kanava oli rakennettu sekoilun, dokailun ja mokailun pyhän kolminaisuuden varaan.

Aikamoiselta räpellykseltähän Moon TV:n tuotannot nykykatsojan silmiin näyttävät. Silti kaikessa paistaa läpi kanavan tavaramerkit, pidättelemätön huumori ja intohimoinen tekeminen. Juuri ne tekivät Moon TV:stä kokoaan suuremman ja ainutlaatuisen.

Kohderyhmään kuuluneella katsojalla nousee nostalgian pala kurkkuun, kun vain muistelee musiikin erikoisohjelmia, aikuisviihdearvioita sisältänyttä Pornostaraa ja jokakesäisiä, kosteita festariraportteja.

Moon TV – hyvästi televisio, TV1 klo 21.05 ja Yle Areena. (K16)

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat