Kapellimestari Stefan Soltész on kuollut – lyyhistyi kesken oopperaesityksen

Arvostettu kapellimestari vieraili Savonlinnan oopperajuhlilla vuonna 2009.

Kapellimestari Stefan Soltész kuoli perjantaina 22. heinäkuuta. Vuonna 2009 Soltész vieraili Savonlinnan oopperajuhlilla, jossa hän johti Madama Butterflyn.

24.7. 12:12

Itävaltalainen kapellimestari Stefan Soltész on kuollut. Kapellimestari lyyhistyi yllättäen perjantai-iltana 22. heinäkuuta kesken esityksen, kun hän oli johtamassa Richard Straussin oopperaa Vaitelias vaimo Baijerin valtionoopperassa Münchenissa.

Soltész todettiin kuolleeksi myöhemmin samana iltana, ooppera vahvisti. Soltész oli kuollessaan 73-vuotias.

Uransa aikana Soltész johti lukuisissa merkittävissä eurooppalaisissa oopperataloissa.

Soltész syntyi vuonna 1949 Unkarissa ja suoritti myöhemmin Itävallassa Wienissä sävellys-, pianonsoitto- ja kapellimestariopintoja.

Soltész aloitti harjoituspianistina ja toimi useiden ansioituneiden kapellimestarien, kuten Karl Böhmin, assistenttina. Myöhemmin hän pääsi kapellimestariksi muun muassa Hampurin valtionoopperaan.

Vuosina 1997–2013 Soltész toimi oopperatalo Aalto-Theaterin musiikillisena johtajana Saksan Essenissä.

Vuonna 2009 Soltész vieraili Savonlinnan oopperajuhlilla, jossa hän johti Giacomo Puccinin Madama Butterflyn. Savonlinnassa häntä haastatteli Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Vesa Sirén.

Artikkelissa Soltészia kuvailtiin taitavaksi, mutta vaativaksi kapellimestariksi, joka sai ”kriitikoilta kiitosta, mutta muusikoilta äreää puhetta”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat