Spice Girls palaa yhteen dokumentissa – myös Victoria Beckham mukana

Viisikon odotetaan palaavan myös keikoille. Victoria Beckham ei ole esiintynyt yhtyeen kanssa sitten vuoden 2012.

Spice Girlsin Mel B, Geri, Emma, Victoria ja Mel C poseeraavat Channel Fiven käynnistystilaisuudessa vuonna 1997.

28.7. 10:51

Popbändi Spice Girlsista tehdään virallinen dokumentti, kertoo brittiläinen Metro-lehti. Dokumentin tekijät ovat aikaisemmin tuottaneet Netflixille kehutun The Last Dance -sarjan koripallotähti Michael Jordanista.

Lehden tietojen mukaan Victoria Beckham, eli bändin ”Posh Spice”, on osallistumassa dokumentin tuotantoon. Beckham ei ole esiintynyt yhtyeen kanssa sitten Lontoon olympialaisten avajaisten vuonna 2012.

Mel B, eli ”Scary Spice”, kertoi tulevasta dokumenttisarjasta australialaisen televisio-ohjelman haastattelussa. Mel B:n mukaan sarjassa kuullaan bändin jäsenien omia kokemuksia yhtyeen huippusuosiosta ja muita uusia tarinoita.

Tulevan Spice Girls -dokumenttisarjan julkaisuajankohdasta- tai alustasta ei ole vielä tietoa.

Vuonna 1994 perustettu Spice Girls nousi yhdeksi 1990-luvun menestyneimmistä popyhtyeistä. Britannian kulttuurisen ja taloudellisen nousukauden ikoneina pidetyn bändin hittejä ovat muun muassa Wannabe, Stop ja Spice Up Your Life.

Vuonna 1998 yksi yhtyeen viidestä alkuperäisjäsenestä, ”Ginger Spice” eli Geri Hallwell, jätti bändin, minkä jälkeen Spice Girls jatkoi nelihenkisenä vielä vuoteen 2001 asti. Sittemmin yhtye ei ole tehnyt uutta musiikkia, mutta on palannut kiertueille. Viimeksi se nähtiin keikoilla, ilman Beckhamia, vuonna 2019.

Brittiläinen Channel 4 -kanava on aikaisemmin tuottanut Spice Girls – kuinka girl power muutti maailmaa -nimisen dokumenttisarjan. Yhtyeen jäsenet eivät osallistuneet myös Ylen tänä keväänä esittämän sarjan tekemiseen.

Spaissarit ovat esiintyneet myös fiktioelokuvassa Spice World (1997), joka ilmestyi yhtyeen suosion huipulla. Elokuva sai kriitikoilta enimmäkseen haukkuja, mutta sittemmin se on saanut oman fanikuntansa camp-klassikkona.

Spice Girlsin paluusta uuden musiikin pariin on huhuttu tasaisin väliajoin. Victoria Beckhamin suostumista viralliseen dokumenttiin voidaan tulkita varovaisena askeleena siihen suuntaan.

Viime viikonloppuna Victoria Beckhamin puoliso David Beckham julkaisi Instagram-videon, jossa Victoria laulaa karaokessa Spice Girlsin Stop-kappaletta.

Yhdysvaltalainen Page Six-sivusto huomauttaa, että monissa videon kommenteissa toivotaan, että Victoria Beckham palaisi yhteen vanhan bändinsä kanssa.

Mirror-lehden mukaan Spice Girlsin paluukonserttia on povattu ensi vuoden englantilaisten Glastonburyn musiikkifestivaalien ”legendapaikalle.” Glastonburyn sunnuntaille ajoitettu konserttiaika on varattu pitkän ja menestyksekkään uran tehneille muusikoille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat