Ropecon-roolipelitapahtuma jakoi palkinnot Ylen Ropelivelle ja tapahtumatuottaja Massi Hannulalle

Tänä viikonloppuna Helsingissä järjestettävä Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma.

Ylen Ropelivessä tunnetut roolipelaajat istuvat saman pöydän ääreen pelaamaan. Kuvassa Ropelive-konseptin kehittäjä Juhani Kenttämaa, kosmologi Syksy Räsänen, poliitikko Fatim Diarra (vihr.), räppäri Karri "Paleface" Miettinen ja toimittaja Maria Petterson.

31.7. 11:19

Ropecon-roolipelitapahtuman gaalassa on jaettu jälleen Vuoden peliteko ja Kultainen lohikäärme- palkinnot.

Vuoden pelitekona palkittiin Ylen Ropelive-ohjelma. Ropelivessä joukko tunnettuja roolipelien harrastajia pelaa roolipelejä ilman ennalta sovittuja juonenkäänteitä.

Palkintoraadin mukaan ”yleisöä osallistava, pelaajilta pelaajille tehty sisältö tempasi mukaansa niin vanhat harrastajat kuin uudet yleisötkin.”

Ropecon on jakanut Vuoden peliteko -palkinnon vuodesta 2014 lähtien. Palkinto myönnetään ”ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla.”

Lue lisää: Maailman suosituin roolipeli käännettiin vaivalla suomeksi

Vuodesta 2003 jaetun Kultainen lohikäärme -palkinnon voitti roolipeliaktiivi Massi Hannula. Hannula on muun muassa pääjärjestänyt kahdesti liveroolipelikonferenssi Solmukohdan, päätoimittanut roolipeliblogi Lokia vuodesta 2012, sekä tuottanut ja ollut mukana järjestämässä lukuisia larppeja ja toiminut vapaaehtoisena monissa roolipeliyhdistyksissä ja -tapahtumissa.

Kultainen lohikäärme ”jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä”, kerrotaan Ropeconin tiedotteessa.

Tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa pidettävä Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma. Vuodesta 1994 asti järjestetyssä Ropeconissa on monipuolisesti roolipelaamiseen ja fantasiaan liittyvää ohjelmaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat