Kuusi teosta kilpailee Tanssiva karhu -runopalkinnosta

Raati luki 82 runoteosta ja totesi, että runoudessa elää runsas, vapautunut ilmaisu. Pienkustantamoilla on tärkeä rooli runouden julkaisemisessa.

Tanssiva karhu -ehdokasteosten runoilijat ovat Olli-Pekka Tennilä (ylhäällä vas.), Silja Järventausta, Lina Bonde, Olli Sinivaara (alhaalla vas.), Anja Erämaja ja Toni Lahtinen.

2.8. 15:04

Kuusi runokokoelmaa kilpailee tämän vuoden Tanssiva karhu -runopalkinnosta. Vuoden tärkeimpien runoteosten joukkoon valittiin Lina Bonden kokoelma om mamma & om mig (Förlaget), Anja Erämajan teos Olen nyt täällä metsässä (WSOY), Silja Järventaustan kokoelma Iltapäivä isolla kirjaimella (Teos), Olli Sinivaaran Puut (Teos), Pelle Romantiquen Konerunoja (Enostone) sekä Olli-Pekka Tennilän kokoelma Lemmonommel (Poesia).

Raadin puheenjohtajan Johanna Venhon mukaan runoudessa elää runsas, vapautunut ilmaisu. Monissa kirjoissa hahmottuu tarina, jonka jatkumoon erilliset tekstit kiinnittyvät. Lavaruno on tuonut runouteen draamallisuutta ja myös proosaruno pitää pintansa. Raati nosti esiin runoja, joissa on persoonallista ääntä ja kielen aistikkuutta.

Tanssiva karhu -raadissa ovat mukana puheenjohtajana kirjailija Johanna Venho, Ylen kulttuuritoimittajat Minna Joenniemi ja Marit Lindqvist sekä tuottaja Pekka Savolainen Yle Draamasta.

Raati luki 82 teosta. Valtaosa vuoden moniäänisestä runosadosta ilmestyy tänäkin vuonna pienkustantamoilta.

Tanssiva karhu on Yleisradion vuodesta 1994 lähtien runoteokselle jakama palkinto. Tänä vuonna se jaetaan Runokuu-tapahtumassa 25. elokuuta. Palkintosumma on 4 000 euroa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat