Jäätutkija, risteilyemäntä, kilpapurjehtija ja monet muut puhuvat innostuneesti Itämerestä radiosarjassa

Matti Ylönen haastattelee sarjassaan erilaisia ihmisiä, joilla on mereemme syvä suhde.

Matti Ylösen radiosarja keskittyy Itämereen.

4.8. 2:00

Valtaosa suomalaisista asuu rannikolla, mutta kuinka monella on Itämereen syvempi suhde? Monelle meri lienee jotain, joka vain joskus vilahtaa rannalta tai laivan ikkunasta.

Matti Ylönen haastattelee sarjassaan erilaisia ihmisiä, joilla on mereemme syvempi suhde. Toiselle kaudelle mahtuu niin kilpapurjehtija, somevaikuttaja kuin asuntolaivurikin.

Tämä tekee sarjan jaksoista keskenään hyvin erilaisia. Jäätutkija ja risteilyemäntä antavat molemmat tavallaan asiahaastattelua, mutta sisällöt ovat todella kaukana toisistaan. Silti molempia yhdistää innostus.

Itämeri on monille tuttu negatiivisista ympäristöuutisista. Saastuminen ja ilmastonmuutos eivät ole sarjassa pääosassa, mutta vilahtelevat haastatteluissa luontevasti ja korostamatta.

Toivottavasti sarja kannustaa useampia tutustumaan mereen ja luomaan siihen oman suhteen. Kun merestä tulee tutumpi, sen kohtalostakin tulee henkilökohtaisempi.

Ylönen teki jo korona-aikana ensimmäisen tuotantokauden haastattelemalla ihmisiä meren äärellä ja jatkaa samoilla linjoilla. Äänimaisema ei tarjoa yllätyksiä, mutta tuo meren lähemmäs.

Ihmisiä itämerellä, Radio Suomi klo 20.20 ja Yle Areena

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat