Kauko Laserin seikkailut vuodelta 1994 sisältävät enemmän huumoria kuin jännitystä

Laser tutkii rikoksia -rikossarja hiippailee lupsakasti parodian rajalla.

7.8. 2:00 | Päivitetty 7.8. 9:36

Joskus lopputulos on aika hilpeä, kun näyttelijä kirjoittaa draamaa näyttelijöistä. Risto Aution kirjoittaman ja ohjaaman Laser tutkii rikoksia -sarjan ensimmäinen ruumis löytyy teatterista. Jakson näyttelijähahmot ovat humalaisia, meluisia ja muutenkin aika kaheleita.

Autio muistetaan esimerkiksi TV1:n Kotikadusta, jonka käsikirjoittamiseen hän myös osallistui. Aution kokonaan kirjoittama Laser tutkii rikoksia nauttii ilmeisen laajaa kulttimainetta, sillä avausjakso on kuunneltu Areenassa reilussa parissa viikossa yli 40 000 kertaa, mikä on iso luku arkistokuunnelmalle.

Rikossarja hiippailee lupsakasti parodian rajamailla. Huumoria on enemmän kuin jännitystä. Mutta kyllä tässä ihan ehtoja murhia päästään ihmettelemään ja kuuntelija voi halutessaan hieroa myös aivonystyröitään.

Komisario Kauko Laserin (Jukka Voutilainen) ja apulaisetsivä Mikko Kasion (Kai Hurri ainoassa tunnetussa roolissaan) seikkailut edustavat sitä etsiväseikkailugenreä, jossa tunnustus on olennainen osa tarinaa. Välillä se on aika epäuskottava, mutta sopii sarjan kokonaiskuvaan.

Muutenkin Laser tutkii rikoksia on suurelta osalta huonedraamaa kuulusteluputkineen. Vastapainona on hetkittäin varsin fyysistä näyttelemistä, vaikka radiossa ollaankin.

Vuonna 1994 ensiesitetty viihdyttävä sarjaa kuvastaa aikaansa. Muutamilla hahmoilla on jo kännykkä ja tarinoissa vilahtelee viittauksia talouslamaan.

Laser tutkii rikoksia, Yle Areena

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat