Jalmari Helanderin Lapissa kuvattu toimintaelokuva saa ensi-illan Toronton elokuvafestivaalilla

Jalmari Helanderin Sisu-toimintaelokuvan päärooleissa nähdään Jorma Tommila ja Aksel Hennie.

Ohjaaja Jalmari Helander Lapissa, jossa Sisu-elokuva on kuvattu.

5.8. 10:59

Jalmari Helanderin ohjaama ja Petri Jokirannan tuottama elokuva Sisu saa ensiesityksensä Toronton kansainvälisellä elokuvafestivaalilla syyskuussa. Elokuva on valittu suosittuun Midnight Madness -sarjaan.

Sen päärooleissa nähdään Jorma Tommila ja norjalainen Aksel Hennie. Sivurooleja näyttelevät Jack Doolan, Mimosa Willamo ja Onni Tommila.

”Midnight Madness -sarja on Toronton elokuvafestivaalin suosituimpia ja kilpailluimpia esityspaikkoja. Olemme jälleen onnistuneet tekemään kotimaisen elokuvan, jonka yksi Pohjois-Amerikan tärkeimmistä festivaaleista haluaa näyttävästi ohjelmistoonsa”, sanoo tuottaja Petri Jokiranta tiedotteessa.

Myös Helanderin ja Jokirannan aiemmat elokuvat Rare Exports ja Big Game esiteltiin maailmalle Torontossa. Jorma Tommila ja hänen poikansa Onni Tommila näyttelivät molemmissa elokuvissa.

Aiemmin on uutisoitu Sony Picturesin ostaneen elokuvan maailmanlaajuiset levitysoikeudet Pohjoismaiden ulkopuolella.

Sisu-elokuva on toisen maailmansodan aikaan sijoittuva toimintaelokuva.

Lapissa kuvattu Sisu on toimintaelokuva toisesta maailmansodasta ja yhden miehen taistelusta saksalaista sotajoukkoa vastaan.

Elokuva kertoo Aatami Korvesta (Jorma Tommila), joka lähtee viemään viimein löytämäänsä kultaa lähimpään kaupunkiin, mutta kohtaa matkallaan kolmekymmenen hengen natsituhopartion. Tästä alkaa takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

Sisu saa Suomen ensi-iltansa elokuvateattereissa alkuvuodesta 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat