HBO Max ja Discovery+ yhdistyvät: supersankareita luvassa kymmeneksi vuodeksi

Yhteisen suoratoistopalvelun on määrä aloittaa Yhdysvalloissa kesällä 2023.

Gal Gadot elokuvassa Wonder Woman 1984. Wonder Woman on yksi DC-sarjakuvien tunnetuimpia hahmoja.

5.8. 15:02

Suoratoistopalvelut HBO Max ja Discovery+ yhdistyvät kesällä 2023. Yhdistymistä on osattu odottaa, sillä palveluiden omistajat Warner Media ja Discovery fuusioituivat aiemmin tänä vuonna ja muodostivat uuden Warner Bros. Discovery -yhtiön.

”Loppujen lopuksi kaiken sisällön yhdistäminen oli ainoa tapa tehdä tästä liiketoiminnasta elinkelpoista”, sanoi toimitusjohtaja JB Perrette, joka vastaa Warner Brosin globaaleista suoratoistopalveluista ja peleistä.

Hän kertoi uutisen osavuosikatsauksen julkistamistilaisuudessa.

Yhdistämisellä pyritään vähentämään tilaajien vaihtuvuutta, jotta ”jokaiselle kotitaloudelle löytyy jotakin”.

Yhdysvaltalaisen viihdelehti Varietyn mukaan yhdistyminen tapahtuu ensin Yhdysvalloissa ja vasta sen jälkeen muilla markkina-alueilla. Uusi suoratoistopalvelu sisältää katseltavaa sekä HBO Maxista että Discovery+:sta, mutta sen nimeä ei toistaiseksi ole paljastettu.

Tilaisuudessa ei myöskään puhuttu uuden suoratoistopalvelun hinnoittelusta. Todennäköisesti kuluttajille on tulossa erilaisia vaihtoehtoja: he voivat katsoa ohjelmia joko mainosten kanssa tai ilman.

Yrityksessä kootaan työryhmä, joka alkaa luoda kymmenvuotissuunnitelmaa yhtiön omistamille DC-sarjakuvayhtiön supersankareille, Reuters kertoo.

Päämäärä on yhä kovemmin haastaa Disneyn hallinnoimaa Marvel-universumia, josta on luotu suosittuja Ironman-, Avengers- ja Captain America -elokuvia. DC:n tunnetuimpia hahmoja ovat esimerkiksi Wonder Woman, Superman ja Aquaman.

Yhdistymisellä on ollut vaikutuksia moniin elokuviin ja sarjoihin. Yrityksessä on laadittu uusia strategioita ja käynnistetty säästökuuri. Heinäkuussa HBO Max ilmoitti, että se lopettaa pohjoismaisten sarjojen tuotannon. Tällä viikolla kerrottiin, että lähes valmis Batgirl-elokuva jää julkaisematta, koska supersankaritarina ei sovi enää Warner Bros. Discoveryn strategiaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat