Nyt pääsee satumetsän siimekseen tai voitokkaan arkkienkelin eteen

Viikonlopun näyttelysuosituksissa Elina Merenmiehen maalauksia, Terhi Heinon kasviokollaaseja, juhliva Helsinki Contemporary ja kultakauden Torsten Wasastjerna.

Elina Merenmies: Kerubi, 2022.

9.9. 14:20

Elina Merenmiehen maalaukset johdattavat tiheään satumetsään, jossa asuu aaveita, enkeleitä ja jättiläisampiaisia. Merenmies on kehittänyt uniikin maailman, joka tuntuu yhtä aikaa tuoreelta ja ikiaikaiselta. Myös tussipiirroksissa on ilmeikkyyttä ja ilmaisuvoimaa.

Elina Merenmies: Heavenly Host 2.10. saakka Galerie Anhavassa, anhava.com.

Haurasta kauneutta

Terhi Heino: Tasapainoharjoitus III, 2021.

Terhi Heinon käsissä vanhat kasviot muuttuvat herkiksi kollaaseiksi, joita katsoessa tekee mieli pidättää henkeä. Menneisyydet jäljet ovat materiaaleissa läsnä, samoin tulevaisuudessa odottava haurastuminen. Katoavaisuuden teemaa jatkavat taiteilijan päiväkirjamerkinnät elämästä isän kuoleman jälkeen.

Terhi Heino: Tasapainoharjoituksia 2.10. saakka Galleria Halmetojassa, galleryhalmetoja.com.

Onnea Helsinki Contemporary!

Roland Persson: Primavera II, 2022.

Helsinki Contemporary juhlii tänä vuonna 15-vuotissyntymäpäiväänsä. Vuonna 2007 nimellä Kalhama & Piippo perustettu galleria on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen korkeatasoisimmista nykytaiteen esittelijöistä. Juhlanäyttely tuo näytille teoksia viideltätoista taiteilijalta, kuten Anna Retulaiselta, Ville Anderssonilta ja Roland Perssonilta.

Lust for Life 9.10. saakka Helsinki Contemporaryssa, helsinkicontemporary.com.

Wasastjernan viimeinen viikonloppu

Torsten Wasastjerna: Enkeli Mikael lohikäärmeen voittaneena, 1900–1906.

Torsten Wasastjerna on Suomen kultakauden merkillisimpiä hahmoja, esoteriasta kiinnostunut monitaituri, jonka jälkipolvet ovat pitkälti unohtaneet. Villa Gyllenbergin näyttelyssä kohtaa kärpässienen alla asuvan prinsessan, voitokkaan arkkienkelin ja yhden suurimmista Suomessa tehdyistä maalauksista. Näyttely on auki vielä tämän viikonlopun.

Torsten Wasastjerna: Satujen ja fantasian maailma 11.9. saakka Villa Gyllenbergissä, villagyllenberg.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat