SK: Yö-yhtyeen suuret laulut kirjoittanut Jussi Hakulinen on kuollut

Hakulinen tunnettiin Yö-yhtyeen suurien hittien, Rakkaus on lumivalkoinen ja Joutsenlaulu, tekijänä.

Jussi Hakulinen vuonna 2020.

9.8. 16:41 | Päivitetty 9.8. 17:54

Laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulinen on kuollut 57-vuotiaana. Asiasta kertoo ensimmäisenä Satakunnan Kansa, jolle tiedon on vahvistanut Hakulisen tytär Ellinoora Hakulinen tiistaina.

Hakulinen tunnetaan porilaisen Yö-yhtyeen alkuperäisjäsenenä. Hakulinen lähti yhtyeestä vuonna 1985. Hänen tunnetuimmat kappaleensa olivat Yö-yhtyeelle kirjoitetut Rakkaus on lumivalkoinen ja Joutsenlaulu. Molemmat ovat aikakautensa soitetuimpia kappaleita.

Hakulinen ja Yön toinen päähahmo Olli Lindholm joutuivat välillä riitoihin, mutta jatkoivat pitkään yhteistyötä. Hakulinen esiintyi jälleen Yön kanssa 2000-luvulla, mutta jättäytyi viime vuosina yhtyeestä. Lindholm kuoli vuonna 2019.

Jussi Hakulinen oli syntynyt 21. joulukuuta 1964. Hän aloitti uraansa Appendix-yhtyeessä, jolle kirjoitti yhtyeen tunnetuimman laulun Ei raha oo mun valuuttaa.

Pitkään soolouraa tehnyt Hakulinen esiintyi viime vuosinaan tyttärensä kanssa duona.

Hakulinen kertoi sairastamastaan eturauhassyövästä paranemisesta vuonna 2018.

Lauluntekijälle annettiin Pro Iskelmä -palkinto Iskelmägaalassa vuonna 2010. Perusteluissa Hakulisen kerrottiin madaltaneen iskelmän, rockin ja popin raja-aitoja.

Hän myös tuli viime vuosina esille, kun piti tiukasti kiinni, millaisia versioita hänen kappaleistaan voi esittää esimerkiksi televisio-ohjelmissa tai albumeilla.

Hakulinen kertoi Helsingin Sanomille maaliskuussa 2021 olevansa tyytyväinen, että on pystynyt vaikuttamaan biisiensä käyttöön. Hänen kirjoittamiaan Yö-lauluja poistettiin esimerkiksi Spotifysta.

”Minulla ei ole missään nimessä tarkoitus eristää biisejäni ihmisiltä. Se on vain ainoa vaihtoehto”, Hakulinen sanoi.

”En halua, että monikansalliset riistofirmat hyötyvät minun taiteellani. Ihmettelen sitä, miksei Suomessa ole muita, jotka olisivat tiedostavampia ja miettisivät, mihin rahat menevät. Voitot lähtevät kuitenkin pois maasta.”

Yö-yhtyeen Varietee-esikoisalbumi myi timanttia ja kultaa. Ylärivissä vasemmalla laulaja Olli Lindholm vieressään toinen päähahmo Jussi Hakulinen. Muut jäsenet olivat Jani Viitanen, Juha Rauäng ja Veikko Lehtiranta.

Jussi Hakulinen lavalla Yön keikalla vuonna 1983.

Yö-yhtyeen alkuaikojen keulahahmot Olli Lindholm (vas.) ja Jussi Hakulinen yhteiskuvassa vuonna 2001.

Yö konsertoi Porin Karhuhallissa vuonna 2009. Jussi Hakulinen keskellä.

Jussi Hakulinen esiintyi tyttärensä Ellinoora Hakulisen kanssa Alaston kaupunki -konsertissa Porissa elokuussa 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat