20 vuotta sitten alkoi kulttisuosioon noussut poliisisarja, joka kertoo yllättävän paljon nykypäivän työelämästä: Ei kannata olla liian hyvä työntekijä

The Wire on kestänyt aikaa äärimmäisen hyvin siksi, että sen lähes sosiologisesti kuvaama instituutioiden mätä ei poistu, vaan sen määrä on vain kasvanut.

Poliisit Jimmy McNulty (Dominic West, vasemmalla) ja Bunk Moreland (Wendell Pierce, oikealla) juttelevat Barksdalen huumeoperaation keskiportaan johtajalle D'Angelo Barksdalelle (Lawrence Gilliard Jr., keskellä) The Wire -tv-sarjassa. Baltimoren slummiutuneet vuokrataloalueet ovat sarjan ensimmäisen kauden pääpaikkoja.

26.8. 2:00

Tämän paremmaksi televisio ei hevin mene. Noin 4,5-minuuttinen klassikkokohtaus on The Wire -tv-sarjan ensimmäiseltä kaudelta, joka esitettiin alun perin 20 vuotta sitten:

Etsiväkaksikko Jimmy McNulty (Dominic West) ja Bunk Moreland (Wendell Pierce) tietävät, mitä tekevät. Kuukausia aiemmin murhapaikalla käyneet poliisit eivät tienneet, kuten kaksikon kiroilu antaa ymmärtää. Dialogi koostuu ainoastaan kolmisenkymmentä kertaa toistetusta fuck-sanasta ja sen johdannaisista. Kiroilun tahdittamana McNulty ja Moreland löytävät aiemmin kadoksiin jääneen luodin ja hylsyn.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat