Viapori Jazzissa voi kuulla olympialaisiin sävellettyä musiikkia ja vuoden 1952 listahittejä: ”Laulujen positiivinen humoristisuus ja keveys yllättivät”

Tatu Rönkön, Jukka Perkon ja Tommy Lindgrenin erikoisteos esitetään Viapori Jazz -festivaalilla Suomenlinnan sotamuseossa.

”Tässä yhtyeessä on vain voittajia”, vitsailevat muusikot Tatu Rönkkö (vas.), Jukka Perko ja Tommy Lindgren. He kävivät ottamassa vauhtia urheiluaiheiseen teokseensa Olympiastadionin Urheilumuseossa, jossa on kopio Helsingin olympialaisten palkintokorokkeesta.

24.8. 2:00 | Päivitetty 25.8. 13:49

Teen parhaani. Katsotaan, mihin se riittää”, lukee Olympiastadionin Urheilumuseossa myytävässä sinisessä esiliinassa valkoisin kirjaimin, vaatimattomien suomalaisten urheilijoiden vakiovastausta kierrättäen.

”Niin totta myös taiteissa, voimme tehdä vain parhaamme”, sanoo esiliinan museokaupassa näkevä saksofonisti Jukka Perko – sekä hieman huvittuneena että ehkä vähän varuillaan. Hänellä on pian edessään musiikillinen suoritus, jonka lopputulemaan vaikuttaa vielä tavallista suurempi joukko epävarmuustekijöitä, valmistautumisesta huolimatta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat