”Henkireikä ja ylösnousemus­kokemus” – Priscillasta on tulossa syksyn suuri hitti­musikaali, ja nyt sen tekijät kertovat, millainen merkitys teoksella on ollut homo- ja trans­yhteisöille

Uutuusmusikaali Priscilla, aavikon kuningatar perustuu 1990-luvun hittielokuvaan, jossa dragkuningattaret seikkailevat aavikolla. Sen lumo perustuu hyljeksittyjen yhteiseen voimaan.

Niki Rautén (vas.), Clarissa Jäärni ja Lauri Mikkola esittävät dragkuningattaria, jotka lähtevät Priscilla-bilebussilla esiintymismatkalle Australian takamaille.

24.8. 16:00

Hillitöntä tykitystä.

Suunnilleen niin musikaaliohjaaja Samuel Harjanne muistaa ajatelleensa, kun näki nuoruudessaan road-komedian Priscilla, aavikon kuningatar (The Adventures of Priscilla, the Queen of Desert, 1994).

Elokuvassa kolme sydneyläistä dragkuningatarta — yksi transnainen ja kaksi homomiestä — lähtevät Priscilla-bussilla kiertueelle Australian aavikon halki. Reissuun mahtuu jatkuvaa suunsoittoa, suhteiden syvenemistä, ikimuistoisia dragnumeroita ja yhteenottoja paikallisten kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat