Jopa neljä kertaa peruttu festivaali pääsee viimein aloittamaan Suvilahdessa: Tapahtuma myi loppuun musiikilla, joka ei soi radiossa

Jytäkesä Go-Go:n järjestäjät halusivat kaikki lempibändinsä samaan paikkaan. Tapahtumassa soi lähes pelkästään kitararock.

Nyrkkitappelu esiintyy Suvilahdessa perjantaina.

26.8. 13:19 | Päivitetty 26.8. 14:07

Idea oli tuoda kaikki lempiartistit Helsingin Suvilahteen. Tapahtumaa alettiin suunnitella vuoden 2019 lopulla. Ensimmäinen Jytäkesä Go-Go piti tapahtua jo kevään 2020 puolella, mutta koronapandemian takia rockjuhlat piti siirtää, lopulta neljä kertaa.

Siirtäminen oli aluksi järkytys, mutta sittemmin järjestäjät ja bändit turtuivat koronan tuomiin jatkuviin muutoksiin.

”Se on jäänyt taaksepäin ja hengissä selvittiin”, yksi tapahtuman järjestäjistä, Arttu Patolahti sanoo.

Viime kesän perumisen jälkeen järjestäjät päättivät, että tehdään tapahtuma entistä isompana, kaksipäiväisenä. Kaikki aiempina vuosina liput ostaneet saisivat kärsivällisyydestään toisen päivän kaupan päälle.

Jytäkesä on viimeisiä koronan viivästyttämiä kesätapahtumia. Samana viikonloppuna Tampereella alkaa uusi Festivaali-tapahtuma, mutta se on siirtynyt kulkutaudin takia vain kerran.

”On vähän epäluuloinen fiilis, että nytkö se vihdoin toteutuu”, Patolahti sanoo.

PAtolahti ja Reeta Pankka olivat järjestäneet LPRHC Fest -festivaalia Lappeenrannassa, kun nyttemmin jo lopettanutta Suvilahti TBA -tapahtumaravintolaa pyörittänyt Mikko Hultman kysyi heitä järjestämään festivaalia.

Jytäkesä Go-Go:n linjaus on selkeä. Kolmikko on hankkinut tapahtumaan kotimaisia suosittuja artisteja, mutta sellaisia, jotka eivät soi juuri radiossa tai näy mediassa.

Anal Thunder esiintyy Jytäkesä Go-Go -festivaalilla lauantaina.

Tällaisia oman vankan kuulijakuntansa hankkineita artisteja ovat Patolahden mukaan esimerkiksi Nyrkkitappelu, Anal Thunder, Hybrid Children ja Edu Kehäkettunen & Setä Koponen.

Paria räp-ryhmää lukuun ottamatta kaikki esiintyjät ovat kitararockbändejä.

”Tämä on puhdas rockfestari. Esimerkiksi Flow’ssa ei montaa kitarabändiä esiintynyt, koska perinteinen kitaramusa ei ole trendikkäintä.”

Pääesiintyjiä ovat Ursus Factory, Litku Klemetti ja Atomirotta.

Tapahtuma myytiin loppuun tällä viikolla. Alueelle mahtuu 3 500 ihmistä päivässä.

Jytäkesä Go-Go on löytänyt yleisönsä ilman suurta mainostamista. Järjestäjien suunnitelmissa on tehdä siitä vuosittainen tapahtuma.

”On vahva signaali, että tällaisella kattauksella on kysyntää Helsingissä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat