Useat naiset syyttävät Arcade Fire -yhtyeen solistia seksuaalisesta häirinnästä

Win Butler myöntää tavanneensa haastateltuja henkilöitä, mutta sanoo kaiken tapahtuneen ”yhteisymmärryksessä”.

Win Butler esiintyi Arcade Fire -yhtyeensä kanssa Life Is Beautiful -festivaalilla Las Vegasissa vuonna 2018.

29.8. 11:36

Kanadalaisen Arcade Fire -rockyhtyeen solistia Win Butleria syytetään julkisuudessa seksuaalisesta häirinnästä. Pitchfork-sivuston julkaiseman jutun mukaan kolme naista ja yksi muunsukupuolinen henkilö on kertonut Butlerin käyttäytyneen seksuaalisesti sopimattomasti heitä kohtaan.

Henkilöt ovat kertoneet, että häirintä- ja ahdistelutapaukset ovat tapahtuneet vuosina 2016–2020. Häirinnän kohteeksi joutuneet henkilöt olivat tuolloin 18–23 -vuotiaita, ja Butler on ollut tuolloin 36–40 -vuotias.

Yksi Pitchforkin jutussa haastatelluista kertoo olleensa Butlerin kanssa illallisella, ja sieltä palatessa Butler oli työntänyt kätensä hänen alushousuihinsa. Toisen tapaamisen yhteydessä Butler oli työntänyt hänet seinää vasten ja kourinut ja suudellut häntä aggressiivisesti.

Toinen haastateltu kertoo Butlerin lähetelleen hänelle seksuaalissävytteisiä tekstiviestejä sekä alastonkuvan itsestään. Butler oli naisen mukaan myös pyytänyt naista lähettämään itsestään alastonkuvia.

Kaksi muuta Pitchforkin jutussa haastateltua kertoi myös saaneensa Butlerilta seksuaalissävyisiä viestejä, joissa Butler pyysi heitä lähettämään itsestään alastonkuvia ja -videoita.

Jutussa haastateltujen henkilöiden kertomuksissa on ollut yhteneviä kohtia, jotka koskivat Butlerin viesteissään lähettämiä pyyntöjä.

Win Butler Juno-gaalassa Torontossa toukokuussa 2022.

Yksi haastatelluista kertoo olleensa lyhyen aikaa sukupuolisuhteessa Butlerin kanssa, mutta kokeneensa siihen liittyvän salailun ahdistavana. Hän myös kertoo yrittäneensä itsemurhaa.

Win Butler on vastannut Pitchforkissa haastateltujen henkilöiden syytöksiin. Hän myöntää olleensa yhteydessä haastateltuihin, mutta sanoo, että kaikki seksuaalissävytteiset viestit oli lähetetty ”yhteisymmärryksessä” vastaanottajien kanssa.

Butler on myös kieltänyt fyysisesti ahdistelleensa haastateltuja. Hän myöntää olleensa sukupuolisuhteessa myöhemmin itsemurhaa yrittäneen naisen kanssa, mutta sanoo, että naisen mielenterveysongelmat eivät johtuneet heidän suhteestaan. Naisen mielestä itsemurhayritys liittyi hänen ja Butlerin suhteeseen.

Win Butler oli haastateltujen kertomien tapausten aikaan naimisissa Arcade Firen kosketinsoittajan Régine Chassagnen kanssa. Butlerin mukaan hänen suhteensa muihin naisiin olivat hänen vaimonsa tiedossa.

Pitchforkille antamassaan lausunnossa Butler kieltää koskaan koskeneensa ketään naista vastoin tämän tahtoa ja pyytää anteeksi tekojaan kaikilta, joita hän on loukannut. Hän kertoo kärsineensä ahdistelutapausten aikaan masennuksesta, koska hänen vaimonsa oli saanut keskenmenon. Butler myös sanoo juoneensa paljon. Koronasulkuaikana hän kertoo käyneensä terapiassa ja AA-tapaamisissa.

Régine Chassagne on omassa lausunnossaan antanut tukensa miehelleen. Hän sanoo olevansa varma, ettei Butler ole koskaan koskenut ketään naista, joka ei ole sitä halunnut. Chassagnen mukaan Butler ”on eksynyt, mutta hän on löytänyt tiensä takaisin”.

Montrealista kotoisin oleva Arcade Fire on 2000-luvun menestyneimpiä indierock-yhtyeitä. Se vieraili Suomessa kesällä 2010, jolloin se esiintyi Helsingin Senaatintorilla.

Yhtye on parhaillaan Euroopan-kiertueella, mutta se ei keikkaile tällä kertaa Suomessa eikä muissa Pohjoismaissa.

Arcage Firen jäsenet ja aviopari Win Butler ja Régine Chassagne osallistuivat Dumbo-elokuvan ensi-iltaan Los Angelesissa 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat