Uuden Iloisen Teatterin taru loppuu, taustalla toimiva Hakaniemen musiikki­teatteri on haettu konkurssiin

Koronavuodet kasvattivat revyyteatterin velkataakan liian suureksi.

Uusi Iloinen Teatteri esitti Kaunis Veera -näytelmää Nilsiässä kesällä 2021. Kuvassa näyttelijät Antti Heikkinen (vas.) ja Konsta Reuter.

30.8. 16:27

Revyistään tunnetun Uuden Iloisen Teatterin taustalla toimiva Hakaniemen musiikkiteatteri Oy on haettu konkurssiin. Asiakastiedon mukaan hakijana on työeläkevakuutusyhtiö Varma.

Savon Sanomien mukaan Varmalla on saatavia teatterilta 33 000 euron edestä. Helsingin Sanomat kertoi elokuun puolivälissä UIT:n talousvaikeuksista. Eläkevakuutusmaksujen lisäksi maksamatta on jäänyt tuotannoissa mukana olleiden näyttelijöiden ja muiden työntekijöiden palkkoja.

Vuonna 1978 perustettu alkuperäinen Uusi Iloinen Teatteri lopetti toimintansa konkurssiin vuonna 2010. Sen toimintaa jatkanut Hakaniemen musiikkiteatteri oli lähellä konkurssia jo keväällä 2020, silloinkin maksamattomien työeläkemaksujen takia.

Hakaniemen musiikkiteatteri on tehnyt tappiota vuodesta 2019 lähtien ja viime vuosien koronarajoitukset romahduttivat sen liikevaihdon.

UIT:n viimeiseksi jääneet tuotannot tehtiin Hakaniemen musiikkiteatterin kanssa tiiviissä yhteydessä olleen UIT Finland -yhtiön kautta. Sen toimitusjohtaja Timo Kärkkäinen kertoi aiemmin elokuussa Helsingin Sanomille, että UIT Finland ei voi jatkaa toimintaansa, jos Hakaniemen musiikkiteatteri haetaan konkurssiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat