Vesa-Matti Loirin tähdittämässä elokuvassa tylsästä komediasta livetään loppua kohti tylsän jännärin puolelle

Mika Kaurismäen draamakomedia Elämältä kaiken sain on luotettavista näyttelijöistä huolimatta luonnosmainen esitys läheisimpien ihmissuhteiden vaikeudesta.

Vesa-Matti Loiri esittää viinaa naukkailevaa boheemia vanhusta.

5.9. 2:00 | Päivitetty 5.9. 12:18

Elokuva

Elämältä kaiken sain

Suomi 2015 ★★

Sub klo 21.00

Elokuvauransa loppupuolella taiteilija Vesa-Matti Loiri viihtyi Mika Kaursimäen ohjauksessa. Kaksikko yhdisti voimansa elokuvissa Tie Pohjoiseen (2012), Elämältä kaiken sain (2015) ja Mestari Cheng (2019). Varsinkin kahdessa ensin mainitussa Loirille oli tehty mittatilausrooli ikääntyvänä renttuna.

Elämältä kaiken sai alkaa tilanteesta, jossa Armi Toivasen esittämä Tiina saapuu tapaamaan erakoitunutta Urho-isäänsä (Loiri). Mukana on jees-mies puoliso Tomi (hassu Peter Franzén) ja tämän tytär Emilia (Lenita Susi). Urho on viinaa naukkaileva boheemi, jolla sattuu olemaan kaikki leppoisan Loirin maneerit.

Menneisyyden ahdistama Tiina kaipaa elämäänsä muutosta, ja niin hän päätyy uusperheensä kanssa isänsä nurkkiin katsomaan tämä perään. Menneitä käsitellessä myös vanha kotitalo on rempattava, ja siihen tehtävään löytyy lähiöbaarista miehekäs Kake (Jani Volanen).

Kaurismäen ja Sami Keski-Vähälän käsikirjoittama draamakomedia on luotettavista näyttelijöistä huolimatta luonnosmainen esitys läheisimpien ihmissuhteiden vaikeudesta. Tylsästä komediasta livetään loppua kohti tylsän jännärin puolelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat