Vesa-Matti Loiri siunataan Johanneksen­kirkossa Helsingissä, tilaisuus on yleisölle avoin

Vesa-Matti Loirin hautapaikan sijaintia ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Vesa-Matti Loiri siunataan haudan lepoon synnyinkaupungissaan.

2.9. 16:08

Näyttelijä ja laulaja Vesa-Matti Loirin hautajaiset järjestetään Helsingissä Johanneksenkirkossa 20. syyskuuta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska. Loirin lähipiiristä vahvistetaan lehden tiedot HS:lle.

Loirin siunaustilaisuus järjestetään yleisölle avoimena tilaisuutena. Johanneksenkirkko on Suomen suurin kivikirkko, ja sinne mahtuu 2 200 ihmistä.

Loirin hautapaikan sijainnista omaiset eivät ole toistaiseksi antaneet tietoa julkisuuteen. Loirille ei järjestetä valtiollisia hautajaisia, mutta opetus- ja kulttuuriministeriö on ilmoittanut osallistuvansa hautajaiskuluihin.

Vesa-Matti Loiri kuoli 10. elokuuta 77-vuotiaana pitkään sairastettuaan. Hän oli syntynyt Helsingissä ja asui virallisesti Espoossa, mutta vietti viimeisinä vuosinaan paljon aikaa Inarissa.

Oikaisu 2.9. klo 17.35: Korjattu Johanneksenkirkkoon mahtuvan yleisön määrä. Aiemmin jutussa väitettiin virheellisesti, että kirkkoon mahtuisi 2 600 ihmistä.

Lue lisää: ”En usko, että tälle pohjoiselle taivaalle kohoaa koskaan kirkkaampaa tähteä”, kirjoittaa Jari Tervo muistokirjoituksessa ystävästään Vesa-Matti Loirista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat