Uskottu nainen -elokuva luottaa pelkkään murhaan, mutta se ei yksinään riitä

Tanskalaisessa elokuvassa aviodraama kohtaa murhajännärin, mutta kokonaisuus on vähemmän kuin osiensa summa. Netflix-elokuva jää laimeaksi.

Leonora (Sonja Richter) havahtuu aviokriisiin.

7.9. 2:00 | Päivitetty 7.9. 9:47

Elokuva

Uskottu nainen ★★

Tanska 2022

Netflix. (K16)

”Lähes kaikissa murhissa on kyse rakkaudesta”, kertojaääni aloittaa. Seuraavaksi tanskalaiselokuvassa Uskottu nainen ajetaankin jo pakettiautolla ihmisen yli.

Kaikki alkaa aviokriisistä. Pari vuosikymmentä yhdessä olleet Christian (Dar Salim) ja Leonora (Sonja Richter) voisivat elää yhdessä elämänsä parasta aikaa: heidän teinipoikansa (Milo Campanale) vakava sairaus on vihdoin selätetty. Christian viettää kuitenkin elämänsä parasta aikaa avioliiton ulkopuolella, nuoremman työkaverinsa (Sus Wilkins) kanssa.

Kertojaäänenä toimii murhaa tutkinut poliisietsivä (Mikael Birkkjær), joka selittää tapauksen yksityiskohtia jälkikäteen. Kerronnan raamit eivät tuo elokuvaan mitään lisäarvoa, etenkään kun huomiot rakkauden vaaroista jäävät ontoiksi.

Christian (Dar Salim) on ryhtynyt suhteeseen työkaverinsa (Sus Wilkins) kanssa.

Netflix-elokuva pohjaa Anna Ekberg -nimellä kirjoittavien tanskalaisten Anders Rønnow Klarlundin ja Jacob Weinreichin rikosromaaniin ja kaksikon siitä tekemään käsikirjoitukseen. Ohjaajana toimii Barbara Topsøe-Rothenborg.

Kolmikko luottaa vankasti murhaan, mutta pelkillä veritöillä ei tv-tarjonnasta erotu. Hahmot on viety arkirealismista niin pitkälle kohti pimeyttä, että suhdedraama ei kosketa. Tekijät ovat tiedossa alusta alkaen, joten mysteeriä ei ole. Huumoristakin on tingitty, joten edes pirullisia nauruja ei ole tarjolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat