Justin Bieber sairastui kasvohalvaukseen, ja nyt hän joutuu jälleen perumaan keikkojaan

Justin Bieber kertoi alkukesästä sairastuneensa harvinaiseen Ramsay Huntin oireyhtymään. Laulaja joutui tuolloin siirtämään konserttejaan, mutta pääsi heinäkuun lopulla jatkamaan kiertuettaan ja esiintyi myös Helsingin Kaisaniemessä tiistaina 9. elokuuta.

Justin Bieber Kaisaniemessä 9. elokuuta 2022.

7.9. 10:53

Laulaja Justin Bieber tiedotti tiistaina pitävänsä tauon Justice World Tour -kiertueeltaan terveysongelmien vuoksi. Bieber kertoi tilanteestaan Instagram-päivityksessään.

Kanadalaisartisti kertoo päivityksessään esiintyneensä viikonloppuna Rock in Rio -festivaalilla Brasiliassa ja olleensa konsertin jälkeen niin uupunut, että ymmärsi joutuvansa asettamaan terveytensä etusijalle.

Bieber kertoi alkukesästä sairastuneensa harvinaiseen Ramsay Huntin oireyhtymään, jonka vuoksi toinen puoli hänen kasvoistaan oli halvaantunut. Laulaja joutui tuolloin siirtämään konserttejaan sairauden vuoksi, mutta pääsi heinäkuun lopulla jatkamaan kiertuettaan ja esiintyi myös Helsingin Kaisaniemessä tiistaina 9. elokuuta.

Lue lisää: Justin Bieber kertoi yllättäen sairaudestaan ja peruu esiintymisiään

Helsingissä lukuisat fanit kerääntyivät jonottamaan jo päiviä ennen keikkaa. Osa heistä saapui jo sunnuntaina telttoineen ja ilmapatjoineen jonottamaan sisäänpääsyä illan konserttiin, sillä hinku eturiviin oli valtava.

Lue lisää: Justin Bieberin fanit jonottivat teltoissa Helsingin Kaisaniemessä

HS:n konserttiarvostelussa kiinnitettiin huomiota siihen, että oli kyse sitten sairaudesta tai ei, Bieberin kasvoilla ei Helsingin-keikan aikana näkynyt juuri tunteita. Bieber esiintyi lähes koko kaksituntisen katse lavan lattiassa vaellellen tai silmät kiinni.

Bieber lauloi ja tanssi autopilotilla niin kuin solmisi kengännauhoja”, arvioi toimittaja Juho Kankaanpää.

Päivityksessään Bieber vakuuttaa tulevansa kuntoon, mutta tarvitsevansa sitä varten lepoa. Toistaiseksi ei ole kerrottu, koska laulaja tulee jatkamaan kiertuettaan.

Bieber suuntaa viestinsä faneilleen: ”Kiitos rukouksistanne ja tuestanne tämän kaiken keskellä! Rakastan teitä kaikkia intohimoisesti!”

Ramsay Huntin oireyhtymä on harvinainen viruksen aiheuttama kasvohalvaus, jonka syytä ei useimmissa tapauksissa tiedetä. Siinä kasvojen ero lihasryhmien tahdonalaiset liikkeet ovat heikentyneet.

Häiriötilassa lihakset toimivat yleensä tuolloin toispuoleisesti: otsa ei kurtistu, kulmakarvaa ei voi nostaa, silmä ei sulkeudu kunnolla eikä nenää saa nyrpistettyä. Myöskään suu ei käänny hymyyn eikä suipistu ja alahuuli kääntyy hieman hampaita päin.

Kasvohermon toimintahäiriö voi aiheuttaa myös makuaistiongelmia, kyynelten valumista, syljenerityksen vähenemistä sekä särkyä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat