Napakka dokumentti kertoo, miten Nancy Pelosi puski läpi lasikaton ja asemoitui Donald Trumpin päävastustajaksi

Puhemies Nancy Pelosi on USA:n kaikkien aikojen vaikutusvaltaisin nainen.

18. joulukuuta 2018 presidentti Donald Trump yritti nolata Valkoisessa talossa Nancy Pelosin, mutta kävi päinvastoin. ”Jamesbondmainen” kuva Pelosista poistumassa paikalta nousi meemiksi.

8.9. 2:00 | Päivitetty 8.9. 13:39

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehestä kertova tiivis dokumentti Nancy Pelosin voima (2022) ei voisi juuri dramaattisemmin alkaa. Kun presidentti Donald Trump yritti vallankaappausta 6. tammikuuta 2021, eikä varapresidentti Mike Pence vastannut puhelimeen, USA:ta johti Pelosi. Hän pohti kenraalin kanssa, miten voitaisiin estää Trumpin määräämä sotilaallinen hyökkäys tai ydinisku.

Vuonna 1987, jolloin Pelosi valittiin kongressiin, 435:stä edustajainhuoneen jäsenestä naisia oli 23. Noustessaan puhemieheksi vuonna 2007 Pelosi oli ensimmäinen nainen tehtävässä. Niinpä dokumentissa on oiva feministinen vire. Hupaisassa anekdootissa naisedustajat kuuntelevat mieskollegojen juttuja synnytyskokemuksistaan.

Baltimoren pormestarin tytär, viiden lapsen äiti, 82-vuotias Pelosi on osoittanut sinnikkyytensä joutuessaan omiensa hampaisiin, mutta paljon pidempi on ollut taival oikeiston silmätikkuna. Kongressirakennuksen valtaajien ”Nancy Pelosi”-huhuilut ovat kuin vähämielisestä kauhuelokuvasta.

Nancy Pelosin voima, TV1 klo 22.00 ja Yle Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat