Kaltoinkohdellut hevoset ja traumatisoituneet sotilaat auttavat toisiaan eteenpäin hienossa dokumentissa

Yhdessä ehjäksi -dokumentissa kovia kokeneiden ihmisten ja hevosten kohtaaminen ja hidas toipuminen on kuvattu suurella herkkyydellä.

Yhdessä ehjäksi -dokumentissa hevoset ja ihmiset terapoivat toisiaan.

9.9. 2:00 | Päivitetty 9.9. 10:05

Parinkymmenen vuoden aikana australialaisia sotilaita on kuollut kolmekymmentä kertaa enemmän itsemurhan seurauksena kuin taistelukentällä.

Hevosia kouluttava Scott Brodie on päättänyt tehdä asialle jotain. Hän on luonut terapian, jossa loukkaantuneet ja kaltoinkohdellut laukkahevoset ja traumatisoituneet sotilaat auttavat toinen toisiaan eteenpäin.

Ihmisen kyky hyvään ja pahaan on Nick Barklan ohjaaman dokumentin Yhdessä ehjäksi (The Healing, 2021) ytimessä.

Pahuus tulee esiin traumojensa kanssa kamppailevien ex-sotilaiden kertomuksissa, pakahduttava hyvyys puolestaan Brodien pyyteettömässä työssä.

Synkät tarinat saavat rauhoittavaa vastapainoa isojen eläinten läsnäolosta ja Australian jylhistä maisemista. Niiden keskellä ihminenkin on vain yksi osa suurempaa kokonaisuutta, dokumentti tuntuu ehdottavan.

Kauniissa dokumentissa kovia kokeneiden ihmisten ja hevosten kohtaaminen ja hidas toipuminen on kuvattu suurella herkkyydellä. Pohjimmiltaan kyse on luottamuksen ja itseluottamuksen löytämisestä, niin hevosella kuin ihmisellä.

Yhdessä ehjäksi TV2 klo 20 ja Yle Areena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat