Rumpali Waltteri Väyrynen jättää Paradise Lost -yhtyeen

Brittiyhtye tulee marraskuussa Suomeen uuden rumpalin kanssa.

Paradise Lostin Nick Holmes (vas.) Waltteri Väyrynen ja Greg Mackintosh Helsingissä kesällä 2017.

8.9. 12:25

Brittiläisessä Paradise Lost -yhtyeessä seitsemän vuotta soittanut rumpali Waltteri Väyrynen on eronnut yhtyeestä.

Paradise Lost kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa jakamassaan tiedotteessa. Siinä Väyrynen kiittää yhtyettä ja sen henkilökuntaa sekä faneja menneistä vuosista ja korostaa, että eropäätöksen takana ei ole erimielisyyksiä eikä draamaa.

Väyrynen on soittanut aiemmin muun muassa Abhorrence-yhtyeessä sekä edesmenneen Alexi Laihon lyhytaikaiseksi jääneessä Bodom After Midnight -kokoonpanossa.

Väyrynen vihjaa tiedotteessa, että hänestä kuullaan lisää pian.

Vuonna 1988 perustettua Paradise Lostia pidetään tummanpuhuvan goottimetallin edelläkävijänä. Rumpalia lukuun ottamatta kaikki alkuperäiset jäsenet ovat edelleen mukana kokoonpanossa.

Rumpalinvaihdoksia yhtyeessä on ollut useita. Väyrynen oli jo viides Paradise Lostin rumpali.

Yhtyeen kitaristi Greg Mackintosh kommentoi rumpalien vaihtuvuutta raskaaseen rockiin erikoistuneen australialaisen The Rockpitin haastattelussa vuonna 2017, jolloin Väyrynen oli liittynyt yhtyeeseen uusimmaksi vakituiseksi jäseneksi.

”Kaikki erot ovat tapahtuneet luonnollisista syistä, niissä ei ole mitään halveksittavaa eikä salailtavaa”, hän sanoo.

Väyrysen tilalle on pestattu toistaiseksi Guido Montanarini, joka soittaa yhtyeen lokakuussa alkavalla Euroopan kiertueella. Paradise Lost vierailee marraskuussa myös Suomessa ja soittaa Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä.

8.9. 14:54. Korjattu tieto Paradise Lostin edustamassa musiikkityylistä. Yhtye soittaa goottimetallia, ei goottirockia, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat